SRPSKI DAVOS IZVORIŠTE ANTINARODNE I ANTIRADNIČKE POLITIKE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje reakcionarnu manifestaciju, koja je trenutno u toku, Kopaonik biznis forum na kome je i ovog puta aktuelna buržoaska pro-imperijalistička vlast zajedno sa tajkunima, bankarima i neoliberalnim ekonomistima, u lagodnoj atmosferi uživanja u zimskim sportovima i drugim vidovima razonode, osmišljavala nove antinarodne i antiradničke mere.


Takozvani „Srpski Davos“ tradicionalno okuplja predstavnike kapitalističke „elite“ na kome se donose smernice i zaključci na koji način pospešiti eksploataciju radničke klase u cilju ostvarivanja većih profitnih stopa i koje mere doneti kako bi se efekti svetske ekonomske krize prebacili na pleća naroda a unosan profit stečen izrabljivanjem proletarijata bio zagarantovan. Poučeni negativnim iskustvom svetski kapitalistički moćnici, koji su ma gde da se okupe bili suočeni sa pravdoljubivim demonstracijama proletarijata, svoje antinarodne skupove drže u izolovanom Davosu. Iz istih razloga, srpski kapitalisti svoj skup organizuju na Kopaoniku.

Kako bi sačuvao radna mesta, egzistenciju svojih porodica, obezbedio posao i bolju budućnost za svoju decu radni narod Srbije mora da se odlučno suprotstavi svim antinarodnim i antiradničkim merama koje se osmišljavaju na Kopaonik biznis forumu a sprovodi ih buržoaska Vlada Srbije. Jedini način da se radni ljudi izbore za bolju budućnost je stvaranje Narodnog fronta svih obespravljenih, kako kada je reč o protestima tako i u nastupu na izborima. Takav Narodni front mora da iskaže jasnu osudu antinarodne politike Aleksandra Vućića ali isto tako i antinarodnu politiku buržoaske opozicije predvođene Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem, Boškom Obradovićem i Sergejom Trifunovićem. Stoga, potlačeni u Srbiji u borbu za svoju egzistenciju i bolji život treba da krenu pod parolom “Ni Vučić ni DOS već Narodni front”! Jedna od neizbežnih faza u toj borbi će zahtevati i stvaranje masovnog pokreta koji će protestovati protiv održavanja Kopaonik biznis foruma i retrogradnih odluka koje se na njemu donose.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

04. 03. 2020.