ОДРЖАН СКУП ПРОТИВ ПРИВАТНИХ ИЗВРШИТЕЉА У ОРГАНИЗАЦИЈИ НКПЈ и СКОЈ-а - КОМУНИСТИ ПРЕДАЛИ ПИСМО ВУЧИЋУ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) су организовали скуп у петак 14. фебруара против приватних извршитеља испред зграде Председништва Србије.


На скупу, од Александра Вучића, председника Србије, познатог по томе што апелује на надлежне да се богатим повлашћеним појединцима репрограмирају дуговања и спрече принудна извршења, тражили смо да се заложи да се штеточинска професија приватних извршитеља у целости ликвидира.

Писмо са таквим захтевом смо уручили председнику Вучићу а оно је садржало и протест због тога што је ургирао да се одобри репрограм дуговања представницима буржоазије, певачици Нади Топчагић и њеном мужу, док се никада није заложио да се дугови репрограмирају припадницима радничке класе и сиротињи, као ни домаћим предузећима којима се плени имовина за захтев лихварских банака. На тај начин Александар Вучић је демонстрирао двоструке аршине и показао да је сервис интереса домаћег и страног капитала а не радног народа Србије.

На скупу су се присутнима обратили Генерални секретар НКПЈ, друг Александар Бањанац и Први секретар СКОЈ-а, друг Александар Ђенић.

Видео са скупа можете погледати на следећем линку: видео са скупа

Фотографије са скупа можете погледати на следећем линку: фотографије са скупа

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

14.02.2020.