ПОЗДРАВНА ПОРУКА НКПЈ-а ПОВОДОМ 90. ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ВИЕТНАМА (КПВ)

Поводом великог јубилеја, 90 година од оснивања Комунистичке партије Вијентанама, Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) је пренела братске и другарске поздраве комунистима и народу Вијетнама. КПВ броји скоро 4,5 милиона чланова и једна је од највећих комунистичких партија у свету.


Нашу поздравну поруку обајвили су сви партијски органи КПВ, а налази се и на централној објави поводом јубилеја на званичном сајту КПВ на иностраним језицима.

У поздравној поруци НКПЈ се између осталог каже:

Драги другови,

У име Централног комитета Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) срдачно поздрављамо чланове Комунистичке партије Вијетнама! Драги наши пријатељи, преносимо вам наше братске поздраве поводом 90. годишњице од оснивања ваше партије.

КПВ је основан 3. фебруара 1930, отварајуц́и велику прекретницу у историји вијетнамске револуције. Под вођством КПВ-а убрзана је индустријализација и модернизација земље, са све вец́им растом животног стандарда људи.

То је славни датум за партију са великом традицијом и лидерима на које могу да се поносе.

Вијетнамски комунисти управо су поносни на историју Партије, борбе и достигнуц́а комунистичког покрета у Вијетнаму током последњих 90 година и уверени смо да ц́е прослава годишњице допринети даљем јачању партијских редова угледа партије у вашем друштву.

Свим вијетнамским комунистима желимо успех у активностима и спровођењу зацртаних планова.

НКПЈ високо цени односе пријатељства и солидарности између наших партија.

Са братским поздравом,

Александар Бањанац,

Генерални секретар НКПЈ