ПРЕМИНУЛА ПРОФЕСОРКА ЉИЉАНА БОГОЕВА СЕДЛАР

Обавештавамо јавност, пријатеље и наше чланство да је 24. јануара изненада преминула професорка др Љиљана Богоева Седлар.


Професорка Љиљана Богоева Селдар је била велики пријатељ Нове комунистичке партије Југославиј и Савеза комунистичке омладине Југославије. Радо се одазивала учешћу у многим манифестацијама и активностима које смо организовали, попут митинга, акција солидарности, свечаних академија, комеморативних скупова, антифашистичког кампа и друго, којима је она увек давала посебан тон, својом ерудицијом, широкоумношћу, свестраношћу, увек интересантним информацијама, али можда и још више челичном вољом и оптимизмом револуционара, борца с великим срцем. Она је оставила велики траг на формирање великог броја револуционара, а њена бескомпромисна борба је била инсипрација за све прогресвине људе у Србији. Она је на пут извела огроман број студената, међу којима је важила за омиљену професорку. Љиљана Богоева Седлар је увек стајала у првим борбеним редовима и за њу нису постојале препреке.

Љиљану Богоеву Седлар, памтићемо као бескомпромисну антифашисткињу, антиимперијалисткињу и борца за хуманији и праведнији свет. Она ће остати пример нашем чланству како се бори за своје идеале и на који начин се бране праведни принципи хуманости. Испред нашег чланства изражавамо велико и дубоко жаљење због ненадокнадивог губитка. Породици изјављујемо најдубље саучешће. Свима ће нам недостајати наша драга професорка. Нека јој је вечна слава и хвала!

Испраћај пред кремацију ће бити на Новом гробљу у четвртак 30. јануара у 10:30.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Секретаријат Савеза комунистичке омладине Југославије,

Београд,

25.01.2020.