ИЗ ШТАМПЕ ИЗАШАО 8. БРОЈ „НОВОГ КОМУНИСТА“

Драге другарице и другови, с задовољством Вас обавештавамо да је тачно на 102. годишњицу Велике октобарске социјалистичке револуције из штампе изашао 8. број „Новог комуниста“ органа Централног комитета Нове комунистичке партије Југославије.

Садржај овог издања Новог комуниста преноси Вам ставове НКПЈ о најкрупнијим темама, попут нашег става у суштинској вези с предстојећим изборима, насловљеном паролом једне од наших скоријих кампања – „Ни Вучић ни ДОС већ народни фронт“, као и нашег виђења најновијег развоја дешавања на Косову и Метохији.

О институционалним нападима на права радног народа у Србији пишемо у текстовима о агенцијском запошљавању и о допунама и изменама закона о извршитељима, а ту је и текст о одбрани Старог савског моста, једног од симбола антифашизма у Београду и Србији.

Посебну пажњу у овом броју посветили смо теми еколошких проблема који су постали једна од најважнијих политичких парадигми у међународној политици, а текст који смо томе посветили разголитио је суштину овог проблема о чему су указивали још и класици научног социјализма.

Додуше ово издање Вам доноси нешто скромније обрађене актуелне теме из међународне борбе комуниста, а разлог је чињеница да је на уштрб томе пажња посвећена додатно неколицини великих јубилеја које смо обележили ове године – 100 година од формирања Социјалистичке радничке партије Југославије (комуниста), претече КПЈ, 100 година од формирања Треће Интернационале – Коминтерне, 100. година од формирања СКОЈ-а, 75 година ослобођења многих места у Србији, као и трагичној годишњици, 20. од НАТО агресије на нашу земљу.

На крају ту је извештај с овогодишњег састанка комунситичких и радничких партија света одржаног крајем октобра у Турској, као и са скупа младих комуниста у Београду, који је угостила наша омладинска организација СКОЈ, а на ком је учешће узело преко 30 делегата из свих крајева Европе на шта смо посебно поносни.

„Нови комунист“ можете преузети у свим партијским организацијиама, наручити путем мејла: int_nkpj@yahoo.com

или наручити преко телефона:

0616769577 (достава поштом или поузећем).

Посебно подсећамо да је сваки члан ЦК НКПЈ у обавези је да купи најмање 5 примерака „Новог комуниста“.
Секретаријат НКПЈ,

Београд,

07.11.2019.