ЗЛОЧИНАЦ И КРВНИК МИХАИЛОВИЋ ЗАСЛУЖУЈЕ САМО ОСУДУ И ПРЕЗИР, А НЕ УЛИЦУ У КРАГУЈЕВЦУ

Ратни злочинац и сарадник окупатора, вођа четничког покрета Дража Михаиловић, добио је улицу Крагујевцу, на саблажњење и неверицу јавности не само у том граду већ и много шире.


Антинародна Скупштина града Крагујевца прихватила је предлог реакционарног Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС-а) да се једна од улица овог града назове по човеку који је нанео велико зло народима Југославије.

Није случајно то што је управо у Крагујевцу овакав чин добио свој епилог. Крагујевац је град који је поприлично пропатио у Другом светском рату од стране нациста и њихових помагача, те се агресиван ревизионистички чин баш у овом граду пре него у неком другом, може сматрати очекиваним од стране оних којима је циљ систематско прекрајање историје, за шта вдимо да имају пуну подршку власти у Србији данас. Подсећамо да ова срамна одлука представља увреду за све становнике Крагујевца, а посебно за жртве нацистичких злочина, попут гимназијалаца стрељаних 1941. године, управо због чињенице да су Михаиловићеви четници савезници Вермархта у борби против Народноослободилачког покрета.

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) најоштрије осуђују овај срамни поступак, уједно позивајући крагујевачке раднике, сељаке и сву прогресивну јавност да устану против овакве одлуке и поврате достојанство које им је овим чином одузето. Град Крагујевац доживео је врхунац свог развоја управо за време социјализма, те као такав не сме да има улицу која носи име највећег борца против комунизма у Србији, човека који је био спреман на све само да би уништио војску радника и сељака.

СТОП РЕHАБИЛИТАЦИЈИ ЗЛОЧИНАЦА, НАРОД ИМ ЈЕ ВЕЋ ПРЕСУДИО!

СМРТ ФАШИЗМУ, СЛОБОДА НАРОДУ!

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

04.11.2019.