НКПЈ ОСУЂУЈЕ НОВЕ ИМПЕРИЈАЛИСТИЧКЕ ПРИТИСКЕ НА КУБУ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најсрдачније честита народу братске, социјалистичке, Кубе 26. јул - Дан националног устанка.


НКПЈ понавља своје неподељене симпатије према херојском народу Кубе који се деценијама суочава са притисцима свих врста од стране империјалистичке политике САД-а и њених савезника.

НКПЈ најодлучније осуђује све мере бруталног, специјалног, економског рата против Кубе које је администрација председника Доналда Трампа додатно интензивирала, са циљем слабљења кубанске економије.

Користећи најбесмисленије изговоре америчка администрација приступила је новој етапи притисака на Кубу пооштравајући нецивилизацијске санкције наметнуте Куби пре неколико деценија. То су несумљиво најбруталније и најдуже санкције које су икада уведене једној земљи и њеном народу.

Упркос свим излизаним флоскулама "о заштити људских права и владавине демократије" јасно је да је циљ свих притисака и акција протв Кубе увек само један - рушење суверенитета и интегритета социјалистичке Кубе, те њено враћање у окриље САД на начин који је то Куба била пре 1959. године.

Верујемо у снагу и јединство кубанског народа и изражавамо пуну солидарност и подршку Револуционарној влади Кубе на челу са Председником Мигел Диаз Канелом, уверени да ће истрајност и јединство, свих Кубанаца и овог пута бити јаче од свих империјалистичких притисака и покушаја сламања Кубанске револуције.

Viva Cuba Libre!

Viva la Revolucion Cubana!

Viva Cuba Socialista!

Секретарија НКПЈ,

26.07.2019.