НКПЈ И СКОЈ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ПОБЕДЕ

Као и сваке године до сад, активисти Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) обележили су Дан победе над фашизмом - 9. мај, полагањем венца, на централној манифестацији, на Гробљу ослободилаца Београда.

Такође, и у другим местима у нашој домовини, код меморијалних места посвећених херојима из НОБ-а, нашим јединим ослободиоцима и јединим антифашистима, наши активисти обележили су овај величанствен празник поносно истичући заставе и друге реквизите са српом и чекићем и звездом петокраком.

Упркос сталним ревизионистичким притисцима и покушајима да се овај празник и дан великог поноса правдољубивог, слободољубивог и прогресивног дела човечанства карактерно измени, ми ћемо наставити да бранимо и славимо борце против фашизма у Другом светском рату, а код нас су то били само партизани предвођени славном Комунистичком партијом Југославије.

Треба истаћи да ове године Партија и СКОЈ нису узели у манифестацији „Бесмртни пук“. Разлог томе је званичан став организатора о изједначавању четника и партизана, тј. о рехабилитиацији четника под паролом тзв. „остављања подела на страну“. У званичном позиву организатора „Бесмртни пук Србија“ стоји дословно оваква формулација која је виђена већ безброј пута раније током дрских покушаја прекрајања историје, рехабилитовања четника и срозавања значаја подвига и жртве славних партизана и НОП-а у целости. И током ранијих година срамни и злочиначки четнички симболи били су виђани током ове манифестације, али ове године све добија и формални карактер премда се организатор јасно и званично одредио отвореним позивом за учешће потомцима и поштоваоцима четника.

Такође, у позиву организатора стоји да никакви политички симболи, па ни симболи срп и чекићи петокрака неће бити дозвољени на скупу, те се тиме забрањују светли симболи победе и слободе, чиме цела манифестација на жалост потпуно губи смисао и значај.

Историја се не може поново написати, она се може само фалсификовати. Наша Партија и наш омладински савез неће никада учествовати у ревизији историје, већ на против, као и небројено пута до сад, нaставићемо да дижемо свој глас против ове неправде и безочности.

Живео Дан победе над фашизмом!

Смрт фашизму – слобода народу!

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

09.05.2019.