УСТАШКЕ КУКАВИЦЕ ДАЉЕ РУКЕ ОД ДРУГА ЂЕНИЋА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) са гнушањем и пркосом одбацује кукавичке претње припадника усташког фашистичког покрета ,упућене путем скривених телефонских позива, другу Александру Ђенићу, Првом секретару нашег омладинског Савеза.


Револтирани и исфрустрирани чињеницом да је гроб крволока, бандита, издајника хрватског народа, квислинга, злочинца, фашисте, усташког поглавника Анте Павелића у Мадриду ижврљан графитима са потписом СКОЈ, те кукавице су мучки, потуљено и јалово претиле другу Ђенићу. Уз протест и запрепашћење да осведочени фашиста и злочинац попут Павелића уопште има обележено гробно место, НКПЈ и СКОЈ поручују да се најенергичније противи намерама да се посмртни остаци тог крволока врате у земљу рођења, југословенску републику која се тренутно налази под окупацијом НАТО - Босну и Херцеговину. Захтевамо од власти Шпаније да његово гробно место буде уништено, а он сахрањен у неозначеном гробу као и сви други наци-фашисти и њихове слуге.

Кукавичким усташама НКПЈ и СКОЈ поручују да држе руке даље од друга Александра Ђенића и да се не играју, јер ће наш омладински Савез, Партија и међународни комунистички покрет штити Првог секретара СКОЈ-а, као и сваког другог комунистичког кадра који је на удару реакционара!

Истичемо да је антифашизам цивилизацијска тековина те ћемо увек постојано стајати на тим позицијама. НКПЈ и СКОЈ ће се увек доследно борити против повампиреног фашизма, па тако и усташтва као једног од његових облика. Чланови НКПЈ и СКОЈ-а су следбеници партизана, који су предвођени комунистима победили фашизам и усташе. Комунисти, а посебно млади комунисти се том борбом поносе, јер након те величанствене победе грађен је праведнији свет, који је био по мери човека, представљао будућност у каквој вреди живети, који је ширио братсво и јединство међу народима.

НКПЈ и СКОЈ поручују усташама да друг Александар Ђенић као потомак партизана и као комуниста неће устукути пред јаловим претњама. Комунисти су људи посебног кова који се не плаше кукавичких усташких насртаја. Комунисти ће се безрезервно и беспоштедно борити до последњег даха и капи крви за свет без експлоатације, расизма, фашизма и свих других реакционарних облика владавине.

НКПЈ и СКОЈ позива надлежне органе у Србији да случај претњи другу Ђенићу прате и схвате озбиљно, јер је добро позната кукавичка усташка тактика терористичких напада и убистава.

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

07 .03. 2019.