НАТО УБИЦЕ НИСУ ДОБРОДОШЛЕ У ВРАЊЕ

Амерички НАТО војници из састава Националне гарде Охаја, одржали су 05. марта "предавање" у гимназији у Врању током трајања редовне наставе. Уместо на својим часовима ученици су били у обавези да присуствују излагању о "хуманитарном" карактеру америчких и НАТО војних мисија. Амерички војници су се обратили на енглеском језику без преводиоца, уз образложење да је то добар начин да ученици вежбају енглески!


У години у којој се наврашава 20. годишњица злочиначке НАТО агресије на нашу земља, и у којој се сећамо свих невиних жртава НАТО-а предвођеног америчком војском, међу којима и стотину деце, бестидно слугерско понашање локалних врањанских и републичких власти према ударној песници западног империјализма је превршило сваку меру.

Скуп у гимназији у Врању није прошао у без оштре протестне реакције локалних активиста Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ). Наш друг Никола Стојиљковић, члан ЦК НКПЈ из Врања умешао се у излагање америчких војника, обратио се врањанским гимназијалцима на српском језику, и истакао да је НАТО пре 20 година у Врању и околини убио 63 грађана. Поручио је да амерички војници нису добродошли и да је то први пут још од Другог светског рата да се окупаторска војска несметано креће и држи предавања. Друг Стојиљковић се обратио и америчким војницима на енглеском језику, поруком да они ту немају шта да траже, да би друго било да су дошли као цивили у град који радо прима госте одакле год да су, али не и госте у униформама оних који су убијали нашу децу.

Његово излагање је било пропраћено громогласним аплаузом ученика, што је уједно нанело и велико понижење америчким војницима и онима који су решили да им дозволе да држе предавање нашој деци.

На жалост, у плану су слична "предавања" и у другим градовима Србије.

Не опрашамо, не заборављамо, не у НАТО!

НАТО напоље, напоље из Србије!

Секретаријат НКПЈ,

Београд,

06.03.2019.