СКОТА ПРОТЕРАТИ ИЗ СРБИЈЕ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) најоштрије осуђују изјаву америчког амбасадора у Србији Кајла Скота “да се Србија налази на погрешној страни историје, јер признаје власти у Венецуели на челу са Николасом Мадуром”.


Таква изјава Скота представља мешање у унутрашње послове Србије, његов коментар је неумесан и недоличан дипломате и стога би надлежни требало да га прогласе за персону нон грата и протерају из наше земље.

Венецуела је изложена стравичним притисцима западног империјализма пре свега Трампове администрације. Слуге империјализма Сједињених Америчких Држава, Европске уније и Велике Британије у Венецуели предвођене Хуаном Гваидом покушавају да изврше насилни преврат и земљу увуку у грађански рат.

Та пребогата држава, са највећим резервама нафте на свету, која је уједно и главни снадбева нафте у Америци, пролази кроз екстремно тешке економске изазове суочена са драконским страним санкцијама, саботажама, војним нападима и насиљем, медијским дезинформацијама и лажљивом пропагандом империјалистичких медија, као и другим видовима агресивних притисака.

Ситуација у Венецуели тиче се сваког од нас, САД не престају да угрожавају суверено право земаља у свету да саме решавају своја питања и воде самосталну политику. То је посебно јасно народима Југославије који су на својој кожи осетили шта значи империјалистичка агресија.

Кајл Скот је фактор нестабилности у Србији. Он је инструмент америчког империјализма који подржава терористичке акције против суверених земаља. Он је у служби империјалистичке политике САД уперене против интереса Србије. Стога је, Кајла Скота као доказаног непријатеља нашег народа потребно моментално протерати из Србије!

Доле амерички империјализам!

Отерајте Скота!

Вива Мадуро пресиденте!

Даље руке од Венецуеле!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Секретаријат Савеза комунистичке омладине Југославије

Београд,

25. 02. 2019.