НИ ВУЧИЋ НИ ДОС, ВЕЋ НАРОДНИ ФРОНТ

Нова комунистичка партија Југославије и Савез комунистичке омладине Југославије позивају радни народ Србије да се активно укључи у предстојеће активности и борбе активности којима ћемо изразити противљење и владајућем режиму Александра Вучића и његовој лажној опозицији која већ недељама протествује у оквиру кампање „Један од 5 милиона“.


Ми подсећамо да избор или Вучић или ДОС није избор радног народа, и апелујемо на радничку класу Србије да се не прикључује протестима лажне опозиције, као и да не подржава Вучића из следећих разлога:

- проимперијалистички режим Александра Вучића тлачитељ је народа Србије те је његова смена предуслов за праведнији и квалитетнији живот свих оних који живе од свог рада.

- протести „Један од 5 милиона“ нису никаква суштинска алтернатива Вучићу, све партије организатори су одреда непријатељи егзистенцијалних интереса радног народа Србије.

- те странке су у интересу крупног капитала спроводиле неолиберални економски концепт, па потом „штафетну палицу“ служења интересима западног империјализма предале Александру Вучићу, стога не постоји било каква суштинска разлика између Александра Вучића и Драгана Ђиласа и капиталистичке камариле која се окупила око њега.

- долазак на власт странака окупљених око Драгана Ђиласа, које такође воде проимперијалистичку политику не би променио ништа. Антинародне мере, односно заштита интереса крупног капитала би биле настављене несмањеном жестином.

- не постоји ниједан социјални захтев на протестима „Један од 5 милиона“, против приватизације, стечајева, субвенција приватном капиталу, отпуштања радника, ниских примања, незапослености и сиромаштва. Нема ниједног захтева против империјалистичке политике Вашингтона, Брисела и Лондона према Србији.

- протесте „Један од 5 милиона“ предводе проимперијалистичке странке које су започеле преговоре са албанским сепаратистима у Приштини и тиме признале „независност“ Косова.

- у демонстрацијама су присутни и активисти национал-клерикалног Српског покрета „Двери“, носиоца мрачњачких идеја о укидању права на абортус, ксенофобије, национал-шовинизма и дивљења према фашисти Димитрију Љотићу.

- лажни “Леви блок” који учествује на тим истим протестима не представља прогресивну опцију, како лажно покушава да се прикаже у јавности, већ је најобичнији грађанско-либерални прирепак Драгана Ђиласа и Савеза за Србију.

- да народне масе изборе бољи и праведнији живот потребно је објединити све обесправљене у Србији који треба да поведу бескомпромисну борбу против својих тлачитеља. Потребно је формирати уједињени Народни фронт, како кад је реч о уличним протестима тако и за наступ на изборима, сачињен од припадника радничке класе, сеоског пролетаријата, студената, пензионера, омладине, незапослених, Југословена и поштене интелигенције. Под паролом „Ни Вучић, ни ДОС већ Народни фронт“ потлачени у Србији једино се могу изборити за своја основна права.

Секретаријат Нове комунистичке партија Југославије,

Секретаријат Савеза комунистичке омладине Југославије,

Београд,

20.02.2019.