СЕПАРАТИСТИЧКЕ МАРИОНЕТЕ ДАЉЕ РУКЕ ОД РУДНИКА “ТРЕПЧА-СЕВЕР”

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) истиче да одлука албанских буржоаских сепаратистичких марионетских власти у Приштини о преузимању рудника “Трепча- север”, који се налази под контролом Србије, јасан је показатељ да је јужна српска покрајина Косово и Метохија, окупирана од стране западног империјализма и њему верне пете колоне албанских терориста.


Ово је још један показатељ да политика преговора коју проимперијалистичка власт у Београду спроводи са албанским проимперијалистичким марионетама у Приштини не доноси никакве резултате, да је потпуно погрешна и да не штити права Срба на Косову и Метохији на било који начин. Истовремено се показује и да је учешће у раду такозване “Скупштине Косова” од стране српских представника, која је и донела одлуку о присвајању “Трепче-север”, потпуно погрешно, бесмислено и контрапродуктивно. У тој институцији, као што се јасно да видети, не могу се заштити интереси Срба и не-Албанаца који су у окупираној јужној српској покрајини грађани другог реда. Доказ да је то заиста и тако је одлука већине у тој институцији о преузимању “Трепче-север” од стране Приштине, која је само последња у низу многих дискриминаторских одлука донетих претходно. Потпуно је јасно да марионете у Приштини све те одлуке никако нису донеле саме већ уз сагласност и подршку западних империјалиста. Стога НКПЈ гласно поручује сепаратистичке марионете даље руке од “Трепче-север”!

Мирног, спокојног и квалитетног живота не само за Србе већ и Албанце на Косову неће бити док се на територији јужне српске покрајине буду налазиле окупатроске трупе НАТО, прусутне на том простору од 1999. године то јест од завршетка агресије те ударне песнице западног империјализма на Савезну Републике Југославију.

Под окупацијом на Косову су подједнако Срби и Албанцу тако да припадници тих народа морају да се уједине у борби за слободу и социјалну правду следећи славни пример Боре и Рамиза из Народно-ослободилачке борбе у периоду Другог светског рата. Први корак на том путу је протеривање окупаторских НАТО трупа и поновно присаједињење јужне српске покрајине матици Србији.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

07. 02. 2019.