ДРАЖИ МЕСТО НА СМЕТЛИШТУ ИСТОРИЈЕ А НЕ У МУЗЕЈУ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује срамну, гнусну и бестидну иницијативу да се у Београду отвори музеј четничком крволоку и велеиздајнику Драгољубу Дражи Михаиловићу.


Испред Мреже за одбрану човечанства се обратио друг Ратко Крсмановић, који је истакао да империјалисти предвођени САД желе да сруше прогресивну владу у Венецуели како би пљачкали њихове богате природне ресурсе.

Реч је о предлогу његовог унука Војислава Михаиловића, реакционарног буржоаског политичара и присталице антинародне монархистичке идеје, који НКПЈ у потпуности одбацује. Дража Михаиловић је издајник српског народа и Југославије, сарадник наци-фашистичког окупатора, ратни злочинац, командант квислиншких четничких јединица и не само да не заслужује мозеј већ му следује само оправдано гнушање и презир патриотске и антифашистичке јавности.

Предлог за отварање музеја Дражи Михаиловићу само је најновији у низу бестидних покушаја ревизије историје из периода Другог светског рата и рехабилитације осведочених наци-фашистичких колаборациониста и других реакционара. Да буржоаски режим у Србији, како актуелни напредњачки, тако и онај претходни ДОС-овски предвођен Демократском странком и Демократском странком Србије, има активну улогу у покушају рехабилитације квислинга и других злотвора најбоље показује срамна одлука којом је четнички покрет изједначен са партизанским као “антифашистички” и пресуда да Дража Михаиловић није имао “фер и коректно суђење” након победе Народноослободилачког покрета и социјалистичке револуције у Југославији. Једна од најгласнијих али и најопскурнијих групација у покушају ревизије историје и рехабилитације злочинаца и мрачњака је Покрет обнове краљевине Србије чији је Војислав Михаиловић један од челника.

Српска буржоазија, исфрустрирана чињеницом да за време Другог светског рата није постојао грађански покрет отпора у Југославији, упорно покушава да фалсификује историју и оспори неоспориво, а то је да су једини ослободиоци били партизани педвођени славном Комунистичком партијом Југославије.

НКПЈ позива све прогесивне, родољубиве и антифашистичке снаге да дигну свој глас и осуде ружну и будаласту иницијативу за отварање музеја Дражи Михаиловићу. За њега је резервисано место на сметлишту историје а а никако у музеју.

Секретаријат НКПЈ,

Београд,

05. 02. 2019.