БЕСТИДНА МАНИФЕСТАЦИЈА ФАЛСИФИКАТОРА ИСТОРИЈЕ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије протестује против одржавања бестидне манифестације у Лисичијем потоку у Београду под називом “Помен невиним жртвама комунистичког терора”.


У суботу 03. новембра, реакционарни квазиинтелектуални антикомунистички оријентисани фалсификатори историје одржали су скуп посвећен потпуно измишљеном “ стрељању више хиљада грађана Београда без суђења” након што је град ослобођен од нацистичког окупатора и домаћих издајника у октобру 1944. Реч је о наставку срамне политике историјског ревизионизма везане за дешавања у Другом светском рату и јефтином и приглупом покушају да се земља социјалне правде и истинске слободе, СФР Југославија, лажно прикаже као период “диктатуре и терора”. Иза ове инцијативе која заслужује само презир и гађење стоји реакционарно удружење помпезног и смешног имена “ У име народа за слободну Србију” чији је један од челника неуки историчар Срђан Цветковић, организатор лажљиве изложбе о наводним “комунистичким злочинима” 2014. године у Београду, која је згрозила прогресивну и слободољубиву јавност, срамно приређене у Историјском музеју Србије. Подсећања ради, НКПЈ и њена омладинска организација, Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) организовале су том приликом демонстрације на Тргу Маркса и Енгелса у Београду у време отварања те ужасне и фалсификаторске изложбе.

Исти ревизионистички и антикомунистички фалсификатори окупили су се у суботу у Лисичијем потоку како би, неуспешно наравно, покушали у негативном светлу да представе славну Комунистичку партију Југославије и партизански покрет који су ослободили нашу земљу од наци-фашистичке окупације и изградили боље и праведније друштво оличено у СФРЈ. Између осталих, на том дрском и срамном скупу присутни су били реакционарни књижевник Матија Бећковић, представница пропале побегуљске династије принцеза Јелисавета Карађорђевић као и челници назадног Покрета обнове краљевине Србије.

Наравно да су све тврдње изнесене на том скупу лаж и превара. Наравно да комунисти и партизани нису убијали, хапсили и мучили невине грађане. Заслужена казна, након суђења која су била јавна, задесила је све оне који су издали своју земљу и служили наци-фашистичком окупатору одговорном за бројне злочине према Јеврејима, Ромима, антифашистима, патриотама и комунистима. Циљ је да се сакрију истински злочини наци-фашистичких колаборациониста, четника, недићеваца и љотићеваца а да се за наводни терор оптужи славна и правдољбива партизанска војска, једина која је осуђивала сопствене припаднике на стрељање због силовања и крађа.

НКПЈ прљавим фалсификаторима поручује да без обзира колико се трудили њихова лажљива кампања неће нити може дати било какве резултате а од Владе Србије тражи да одмах прекине са финансирањем и расформира Комисију за тајне гробнице убијених после 12. сепетембра 1944. основане 2009. године а на чијем челу је доказани примитивни антикомуниста и историјски ревизиониста Срђан Цветковић.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

04. 11. 2018.