СРАМНА ВОЈНА ВЕЖБА СА НАТО У БУЈАНОВЦУ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије протестује против заједничке војне вежбе коју Војска Србије ових дана у Бујановцу спроводи са земљама припадницима ударне песнице западног империјализма, НАТО.


Војна вежба под називом “Платинасти вук 2018” у којој поред Србије учествује још шест НАТО земаља, међу њима и Сједињене Америчке Државе и Велика Британија, планирана је да траје до 22.јуна.

НКПЈ истиче да заједничка војна вежба са НАТО трупама представља увреду за све жртве злочначке агресије тог империјалистичког војног савеза на Савезну Републику Југославију као и за све истинске родољубе и антиимперијалисте у Србији.

НАТО зарад експанзионистичких и пљачкашких интереса западног империјализма под окупацијом држи јужну српску покрајину Косово и Метохију а на њеној територији је изградио највећу војну базу на Балкану, Бондстил.

НАТО је мучки и кукавички користећи бројчану и техничку премоћ извршио агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године како би је разбио и отео Косово и Метохију.

НАТО је зарад експанзионистичких и пљачкашких интереса западног империјализма разбио нашу домовину Социјалистичку Федеративну Републику Југославију.

НАТО спроводи терор над слободољубивим земљама, народима и покретима широм света зарад прљавих и грамзивих интереса мултинационалног капитала.

Сваки вид сарадње са таквом злочиначком и терористичком организацијом представља срамоту за Војску Србије и сви искрени родољуби и антиимперијалисти сваки вид сарадње са ударном песницом западног империјализма одбацују са гнушањем. НАТО је непријатељ Србије и његове трупе на њеној територији нису добродошле!

Стога НКПЈ захтева од надлежних у Војсци Србије да одмах прекину срамну заједничку војну вежбу са НАТО злочинцима и убицама.

НКПЈ је 24. марта током обележавања годишњице НАТО агресије на СР Југославију прокламовала потписивање петиције против било какве сарадње и уласка Србије у НАТО. Потписивање петиције, како на улицама градова Србије тако и онлајн почиње убрзо а Партија ће о томе ускоро конкретније и детаљније упознати јавност. Петиција ће надлежнма у Србији бити предата 24.марта следеће године на годишњицу НАТО агресије.

НКПЈ тражи од ударне песнице западног империјализма, НАТО да одмах прекине окупацију јужне српске покрајине Косова и Метохије!

НКПЈ позива слободољубиви народ Србије да одбаци сваку сарадњу и приступање наше земље у НАТО!

НКПЈ позива слободољубиви народ Босне и Херцеговине и Македоније да одбаци сваку сарадњу и приступање тих бивших југословенских република у НАТО!

НКПЈ позива слободољубиве народе Црне Горе, Хрватске и Словеније да истакну захтев за иступање тих бивших југословенских република из НАТО!

НКПЈ позива све народе Балкана да се уједине у борби против западног империјализма под паролом “НАТО напоље са Балкана”, јер је то основни предуслов да се остваре истински мир и слога на нашем полуострву!

НАТО злочинци никад добродошли!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

12. јун 2018.