MADURO PRESIDENTE

Честитка Председнику Боливарске Републике Венецуеле - Николасу Мадуру


Поштовани,

Примите искрене честитке поводом избора на место председника Боливарске републике Венецуеле, уз најбоље жеље да одлучно водите Вашу земљу чврсто утемељеним путем напретка, на добробит свих њених грађана, као и да још успешније савлађујете све економске и политичке проблеме који на том путу стоје.

Свесни смо свих проблема са којима се народ Венецуеле сусреће и бројним биткама кроз које пролази сударајући се са покушајима да поново постане само карика у неоимперијалном ланцу "колоса са севера". У нашем народу постоји генијална мисао коју је испевао бесмртни Његош: "Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал зубе поломи" која у многоме описује борбу народа Венецуеле данас.

Уверени смо да ћете на месту председника Боливарске републике Венецуеле наставити пут команданта Уга Чавеза и уз јасну визију и јаку државничку вољу праћену одговорношћу и посвећеношћу у раду, наставити да постижете бројне успехе у решавању свих важних питања од значаја за свеобухватни напредак домовине Симона Боливара.

У име Нове комунистичке партија Југославије, Савеза комунистичке омладине Југославије и у своје лично име желим Вам даљи успех у раду, породичну и личну срећу праћену добрим здрављем.

Алексанадар Бањанац,

Генерални секретар НКПЈ,

Београд,

23. мај 2018.