ХИТНА ОСТАВКА ДИКОВИЋА ЗБОГ ПРОМОВИСАЊА ЧЕТНИШТВА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује полагање венаца и одавање почасти припадника Војске Србије на споменик издајнику српског народа и Југославије, ратном злочинцу, национал-шовинисти и слуги нацистичког окупатора у Другом светском рату Драгољубу Дражи Михаиловићу.


Одлазак припадника Војске Србије на Равну Гору како би се положили венци на гроб Драже Михаиловића, вође издајничког четничког покрета чији су се припадници борили на страни наци-фашистичког окупатора и починили грозоморне злочине над српским и другим југословенским народима представља не само бацање љаге на војничке традиције наше земље и народа већ и увреду за све оне који су погинули у Народно-ослободилачкој борби у Другом светском рату као и за све искрене патриоте и антифашисте.

Због тога НКПЈ захтева да Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије одмах поднесе неопозиву оставку. Потпуно је извесно да група од 200 припадника Војске Србије 5.маја није могла да се упути на Равну Гору без одобрења начелника Генералштаба и сходно томе Диковић мора да сноси одговорност и поднесе оставку. У случају да то не учини НКПЈ од надлежних у Србији тражи његову хитну смену и отпуштање из редова војске.

НКПЈ поручује Љубиши Диковићу и свим осталим прочетничким елементима у Војсци Србије да су њихови подли и нечасни планови узалудни и унапред осуђени на пропаст јер никада неће успети да фалсификују историју и сакрију чињеницу да су једини истински антифашистички борци и ослободиоци у Другом светском рату на нашим просторима били југословенски партизани предвођени славном Комунистичком партијом Југославије. Све присталице издајничке равногорске идеологије завршиће на сметлишту историје где се већ налазе њихов идол Дража Михаиловић и њему слични реакционари.

Стоп четничкој пропаганди у Војсци Србије!

Слава партизанима и Југословенској народној армији!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Београд,

13. мај 2018. године