ЗАТУЦАНИ ЗИЛОТИ ДАЉЕ РУКЕ ОД КАДРОВА НКПЈ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује физички напад на члана Секретаријата Централног комитета НКПЈ друга Бранислава Икића од стране припадника зилотске секте, такозване Српске истински православне цркве.


Током полагања венаца на Гробљу ослободилаца Београда поводом 09.маја, Дана победе над фашизмом појавила се група чланова те затуцане и назадне секте познате по свом приглупом и примитивном антикомунизму и фанатичној оданости празноверју и ултрадесничарској иделогији, на челу са „епископом“ Акакијем носећи са собом увредљив транспарент уперен против тековина и лидера антифашистичке борбе у Другом светском рату. С обзиром да је то директна увреда за све оне који су погинули у борби против фашизма, као и за све оне који су учествовали у његовом сламању, друг Икић је пришао зилотима и затражио да склоне увредљиви плакат. Уместо тога, један од њих је кукавички насрнуо на њега у тренутку док друг Икић није мотрио на дотичног, и оборио га на земљу. Веће инциденте су спречили присутни припадници МУП-а Србије.

НКПЈ поручује празноверним зилотима и свим другим ултрадесничарима да држе руке даље од чланова наше Партије и омладинске организације СКОЈ-а јер физички напади на комунисте неће бити толерисани.

НКПЈ захтева од надлежних да помахнитали зилотски насилник који је насрнуо на друга Икића буде примерно кажњен за своје недело сходно законским одредбама.

НКПЈ тражи од полиције да у будућности спречи овакве гнусне и подмукле нападе на наше чланове а у случају да тога не буде Партија и СКОЈ ће бити принуђени на нужну самоодбрану како би заштитили своје кадрове.

Солидарност са другом Браниславом Икићем!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Београд,

10. мај 2018.