ЖИВЕО ДАН ПОБЕДЕ – КОМУНИСТИ ЈЕДИНИ ОСЛОБОДИОЦИ

НКПЈ и СКОЈ су обележели Дан победе над фашизмом - 09. мај, полагањем венаца на Гробљу ослободиоца Београда. Након тога, у поподневним часовима, наши активисти су се прикључили манифестацији “Бесмртни пук” - традиционалној манифестацији која је продефиловала улицама Београда. Учесници овог марша су носили слике својих предака који су се борили у партизанским јединицама.

Дан победе, 09. мај је један од најбитнијих датума у историји човечанства. Његов значај посебно до изражаја долази данас. Капитализам да би одбранио своје позиције, баш као и некада, брани се преко својих фашистичких слуга. Фашизам остаје одбрамбена песница империјализма. Домаћи издајници и слуге окупатора се рехабилитују. На овај начин буржоаска држава остаје доследна својим идеолошким претцима, јер данашња буржоаска Србија верно служизападном империјалистичком окупатору.

Током полагања венаца је дошло до инцидента, када су поједини десничари желели да се сукобе са нашим активистима. Други инцидент се догодио када су на самом крају скупа, поједини десничари развили транспарент са крвавим Николајем Романовим и певали четничке песме. Они су желели да се сукобе са нашим активистима и људима који су носили југословенске и совјетске заставе, а полиција је у том тренутку претила нашима активистима хапшењем. Огроман пропуст организатора је тај што се дозвољава десничарима, који носе знамења оних снага које су биле поражене у Другом светском рату да носе симболе поводом Дана победе. То такође представља начин ревидирања историје.

Увек је битно поновити да су ослободиоци Југославије били предвођени комунистима, да су били на челу народноослободилачког покрета, а на међународном плану, Совјетски Савез играо је главну улогу у сламању фашизма. Никакво прекрајање историје ту историјску чињеницу не може изменити!

Живео Дан победе над фашизмом!

Фашизам неће проћи!


Секретаријат нове комунистичке партије Југославије,

Секретаријат Савеза комунистичке омладине Југославије,

Београд,

09. мај 2018.