НИ НАЦИОНАЛИЗАМ НИ ПРОИМПЕРИЈАЛИЗАМ, ВЕЋ ЈУГОСЛОВЕНСТВО

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује покушај Српске радикалне странке да у селу Хртковци, у којем живи велики број Хрвата, шири срамну национал-шовинистичку, великосрпску, четничку и антијугословенску пропаганду. Истовремено, НКПЈ најоштрије осуђује и све оне проимперијалистичке буржаоске елементе који покушавају да фалсификују историју, сходно експанзионистичким циљевима западног империјализма, и шире лажи да се током 90-тих година десило масовно и организовано протеривање Хрвата из Србије.


Не само да тадашњим антиимперијалистичким властима тако нешто не би пало на памет већ би и у случају да је таквих покушаја било они били спречени. Први који би се успротивили протеривању браће Хрвата или припадника било ког другог југословенског народа или националне мањине, били би чланови НКПЈ и СКОЈ. Истина је да су крајње реакционарне нционал-шовинистичке снаге у Србији разбијање наше социјалистичке домовине Југославије и прогон српског народа , за шта највећу кривицу и одговорност сноси западни империјализам, организатор тог ретрградног порцеса, покушале да искористе за антихрватску и антујугословенску пропаганду али нису биле у позицији да реализују своје сулуде идеје.

НКПЈ ће се увек супротстављати свима онима који раде против интереса радног народа. Како снагама национал –шовинизма које покушавају да поделе и свађају радничку класу тако и западном империјализму који је разбио нашу социјалистичку домовину Југославију зарад грамзивих циљева међународног крупног капитала.

НКПЈ наглашава да догађаји из Хртковаца најбоље указују на то да добробит радном народу не могу донети ни национал-шовинисти разних боја али исто тако ни проимперијалистичке владајуће клике и буржоаска опозиција како у Србији тако и у свим бившим југословенским републикама.

Једино одрживо решење за радни народ је ширење братства и јединства, одлазак окупаторских трупа НАТО са Балкана и обнова социјализма и наше заједничке домовине Југославије.

Стоп национал-шовинизму и западном империјализму!

Живело братство српског и хрватског народа!

Живело братство свих југословенских народа!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Београд,

07. мај 2018. године