ЗЛОЧИНАЧКИ НАПАД ПОМАХНИТАЛИХ ИМПЕРИЈАЛИСТА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује мучки и подли напад Сједињених Америчких Држава, Велике Британије и Француске на положаје оружаних снага Сирије.


Као “оправдање” за овај злочиначки чин западни империјалисти наводе лажне оптужбе да је антиимперијалистичка, патриотска и легитимна власт на челу са председником Башаром ел Асадом забрањеним хемијским оружјем бомбардовала терористичке положаје 7.априла у граду Дума. Реч је о најобичнијој измишљотини, која треба да послужи као покриће, за бруталну агресију помахниталих империјалиста из Вашингтона, Лондона и Париза. Ови гнусни напади потврђују да Велика Британија и Европска унија верно и понизно следе експанзионистичку и ратнохушлачку политику реакционарног преседника САД Доналда Трампа кога наводно “критикује”.

НКПЈ истиче да је подли напад САД, Велике Британије и Француске ништа друго до империјалистичка агресија на слободољубиву и суверену земљу. Циљ тог напада је да се оснаже позиције про-империјалстичких петоколонашких снага у Сирији које су под директном командом западног империјализама на челу са САД. Својом гнусном агресијом Вашингтон, Лондон и Париз су показали да примарни задатак западног империјализма у Сирији није борба против терористичких реакционара из Исламске државе већ свргавање легитимне власти на челу са Башаром ел Асадом.

НКПЈ изражава солидарност са својим сестринским партијама Сиријском комунистичком партијом и Уједињеном сиријском комунистичком партијом, као и народом Сирије и позива све прогресивне и слободољубиве снаге у свету да дигну свој глас против злочиначке агресије западног империјализма на ту земљу. Подмукли напад Трампа, Меј и Макрона јасно демонстрира да су америчке, британске и француске буржоаске политичке вође најобичнији гласноговорници и експонент крупног капитала за чије интересе су спремни да сеју смрт недужних широм света.

Трамп, Меј и Макрон даље руке од Сирије!

Живела антиимперијалистичка борба сиријског народа !

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

14. април 2018. године