ИМПЕРИЈАЛИЗАМ ОКУПАТОР КОСОВА, НЕПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) истиче да је хапшење Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију још једна демонстрација чињенице да је јужна српска покрајина под окупацијом западног империјализма а да су преговори које про-империјалистичка буржоаска Влада Србије води са марионетским албанским режимом у Приштини бесмислени, контрапродуктивни и потпуно погрешни.


Косово и Метохију је окупирао НАТО, ударна песница западног империјализма, зарад прљавих пљачкашких интереса мултинационалних компанија и светских центара моћи, након злочиначке агресије те војне алијансе на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Дешавања у Косовској Митровици показују да су Срби у јужној српској покрајини након окупације постали народ другог реда и препуштени су на милост и не милост припадника терористичке и про-империјалистичке Ослободилачке војске Косова која се сада води под етикетом „РОСУ“. Стога је свако истицање про-империјалистичких власти у Београду да се са албанским марионетским режимом у Приштини „мора преговарати јер је то једини начин да се заштите интереси Срба“ потпуно лицемерно а пракса показује да је апсолутно нетачно. Исто тако сасвим је јасно да за све своје злочиначке акције против српског народа на Косову и Метохији албанске марионетске власти у Приштини добијају налог од империјалистичких центара моћи у Вашингтону, Бриселу и Лондону који су признали „независност“ Косова зарад својих експанзионистичких циљева.

НКПЈ изричито захтева да Влада Србије прекине све преговоре са албанским про-империјалистичким марионетским режимом у Приштини.

НКПЈ изричито захтева да Србија одмах прекине преговоре за приступање Европској унији, империјалистичкој тамници народа која је осводеочени непријатељ наше земље и народа, јер у оквиру НАТО заједно са Сједињеним Америчким Државама и Великом Британијом учествује у окупацију јужне српске покрајине.

НКПЈ истиче да истинског мира и прогреса за Србе и Албанце на Косову и Метохији неће бити све док ту територију не напусте окупаторске трупе НАТО а јужна српска покрајина врати у састав матице.

НКПЈ позива Албанце и Србе да не дозволе да их окупатор свађа и хушка једне на друге већ да следе славни пример Боре и Рамиза из Народноослободилачке борбе током Другог светског рата и да се уједине против угњетавања од стране западног империјализма .

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

28. март 2018. године