19. ГОДИШЊИЦА НАТО АГРЕСИЈЕ

Поводом 19. годишњице НАТО агресије на нашу земљу Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) су данас положили венац и одали пошту свим невиним жртвама НАТО-а код споменика „Вечна ватра“ у Београду.

То је била прилика да се демонстрира наша посвећеност борби за правду која подразумева осуду варварске интервенције без преседана највећег и најагресивнијег војног империјалиатичког савеза, против једне суверене земље. НАТО је побио око 4000 људи приликом те интервенције, од чега око 100 малишана и нанео материјалну штету од преко 100 милијарди долара нашој земљи. Зато ми захтевамо да се кривци и налогодавци из редова НАТО осуде и да одговарају за стравичне ратне злочине.

Нема истинске осуде НАТО-а без осуде капитализма. НАТО је спорвео своју варварску војну интервенцију како би нашу земљу, њену привреду и економију разорио, а Србију довео до статуса колоније којом се управља директно и посредством своје послушне полотичке клике која је на власти од 2000. године до данас.

У сусрет 20. годишњици НАТО агресије на СР Југославију коју ћемо обележити догодине, наша Партија и СКОЈ су одлучили да покрену кампању током које ћемо настојати да скупимо довољан број потписа како би инсиситрали да се законски осигура да Србија никада не постане НАТО чланица, такође да се раскину сви уговори с овим империјалистичким војним савезом, и стави ван закон свако деловање с циљем промоције НАТО-а и приступања у НАТО, како би Србија у пуном смилу постала анти-НАТО држава, а не војно неутрална.

Да миру – не у НАТО!


Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

24.03.2018.