ДЕЛЕГАЦИЈА АМБАСАДЕ ДНР КОРЕЈЕ У ПОСЕТИ НКПЈ

У недељу 4. марта, у просторијама Централе Нове комунистичке партије Југославије био је приређен пријем делегацији амбасаде ДНР Кореје из Букурешта у чијој је принадлежности и дипломатска мисија ДНР Кореје на територији Србије.

Делегацију су чинили Његова екселенција амбасадор, друг Ри Пјонг Ду и Трећи секретар амбасаде друг Ким Хјон Сонг. Корејску делегацију је примио Генерални секртар НКПЈ, друг Александар Бањанац, Први секретар СКОЈ-а, друг Александар Ђенић, и представници Секретаријата НКПЈ.

Као и увек када поводом диполоматских активности и обавеза борави у Београду, Корејска делегација обавезно у своју агенду уврсти и посету братској НКПЈ.

И овог пута то је била прилика да с њихове стране чујемо искрене захвалнице за подршку и нескиривене симптаије које наша Партија и наш народ испољавају према народу Кореје и њихвој храброј борби за своју независност и слободу. Такође, поновљен је позив руководству наша Партије да у што ближој будућности посети ДНР Кореју.

Са стране НКПЈ, друг Генрални секретар Александар Бањанац је пренео чеситкте на успесима које Кореја чини у одбрани своје земље, у њеним одлучним намерама упркос дрским Америчким претњама које укључују и претње нуклеарним ратом. Представницима амбасаде пренете су информације о активностима НКПЈ и СКОЈ-а, с посебном анализом избора у Београду. Такође, предложене су и бројне заједничке активности, а другови Ри Пјонг Ду и Ким Хјон Сонг су посебно били заинтересовани за организовање трибина о образовном систему у ДНР Кореји, о напретку војне и одбрамбене технологије њохове земље, о богатом културном наслеђу и другим темама.

У срдачној и пријатељској атмосфери закључен је разговор који је потврдио важност и снагу интернационализма којим се руководимо у нашој заједничкој борби.Секретаријат НКПЈ,

Београд,

05. март 2018.