ПРЕКИНУТИ ПРИКАЗИВАЊЕ КЛЕВЕТНИЧКОГ ФИЛМА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) са гнушањем протестује против приказивања у биоскопима широм Србије скандалозног антикомунистичког и антисовјетског филма „Стаљинова смрт“ који у најцрњем маниру буржоаске хладноратовске лажљиве пропаганде има за циљ да баци љагу на име и дело четвртог класика научног социјализма Јосифа Висарионовича Стаљина.Филм који се тренутно приказује у нашим биоскопима не само да обилује измишљотинама, клеветама и фалсификатима већ, како сматрају бројни критичари, нема никакву уметничку вредност, лош је, досадан и негледљив. Поред тога, филм садржи низ увредљивих, неприхватљивих и историјски нетачних детаља због којих је и забрањен за приказивање у Русији.

НКПЈ сматра да снимање и приказивање скандалозног и клеветничког филма „Стаљинова смрт“ не представља само увреду великог лидера међународног комунистичког покрета и Совјетског Савеза, признатог државнику и војсковође, теоретичара и филозофа друга Јосифа Стаљина већ је и бруталан напад на прогрес и истину. Посебно је срамно што се премијера овог филма одвија у месецу у коме се прославља 75. годишњица победе у Стаљинградској бици, прекретници у рату против наци-фашизма у Другом светском рату и 100 годишњица оснивања славне Црвене армије која је под мудрим и величанственим руководством Стаљина сломила кичму Хитлеровом режиму и спасила човечанство од највећег зла у његовој историји. Стога овај гнусни филм представља и дрско вређање свих оних који су под командом Стаљина у редовима Црвене армије погинуили или се борили против наци-фашизма. Бестидни филм „Стаљинова смрт“ снимљен у ери системске кризе капитализма има за циљ дискриминацију социјализма и комунистичког покрета али бедни покушаји острашћених антикомуниста попут редитеља ове филмске катастрофе Арманда Јанучија унапред су осуђени на пропаст а име и дело Јосифа Стаљина, великог сина совјетског и светског пролетаријата никад неће бити оскрнављено.

Због свега наведеног, НКПЈ позива прогресивну јавност у Србији да бојкотује гледање овог срамног и безвредног филма а од биоскопских емитера тражи да одмах прекину са његовим приказивањем.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

26. фебруар 2018.