НАЈАВЉЕН ПОЧЕТАК ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ НКПЈ-СКОЈ

Делегација Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) прогласила је, у уторак 30. јануара, званичан почетак предизборне кампање за Београдксеизборе 2018.

Евоцирајући велики изборни успех комуниста у Београду из 1920. године, када је на изборима за градоначелника изабран Генрални секретар КПЈ Филип Филиповић, почетак кампање је најављен испред плоче на којој је сачуван до данашњих дана графит „Галасајте за Филипа Филиповића“.

Краће излагање испред плоче је одржао Генерални секретар НКПЈ друг Александар Бањанац, који је објаснио да је партијско руководство као најсврсиходније решење, после бројних разовора с нама блиским организацијама, донело одлуку да на изборе излазимо самостално. Бањанац је такође истакао да ће се водити позитивна кампања с истицањем у први план ЗА а не против, све оно за шта су комунисти који ће на изборима бити аутентична и јединствена снага, која ће искључиво заступати интересе радника, незапослених, угрожених и социјално обесправљених слојева. На крају је друг Бањанац констатовао да се надамо солидном резултату, јер сви споменути за које ћемо се на овим изборима борити представљају већину у нашем главном граду, као и у читавој Србији.

О даљим активностима и плановима у кампањи ћемо редовно извештавати, а очекује се да ће се с прикупљањем потписати отпочети идуће недеље о чему ће чланство и јавност бити благовремено обавештени.

Комунисти за Београд.

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

30. 01. 2018.