СТОП ЗЛОЧИНИНА НАД НАРОДОМ ПАЛЕСТИНЕ

Нова комунистичка партија Југославије изражава најоштрији протест поводом циничне одлуке САД-а да призна Јерусалим као главни град државе Израел.Ово је још један показатељ активне империјалистичке подршке Израелу и њиховој крвавој политици наставка окупације Палестине, насиља против палестинског народа, стотине убиства цивила, политичких прогона, хапшења и ускраћивања елементарних права палестинском народу.

Потез актуелног председника Доналда Трампа води цео регион Блиског истока у правцу једне нове ескалације сукоба и ратних дејстава и директно је у супротности са резолуцијом Савета безбедности УН о статусу града Јерусалима.

НКПЈ полази од јасног става који је изречен много пута - постизање правичног и одрживог решења које подразумева оконачање окупације Палестине од стране Израела и успостављање међународно признате државе Палестине у границама од пре 4. јуна 1967. године са Источним Јерусалимом као својим главним градом, уз право на повратак палестинских избеглица и ослобађање свих палестинских политичких затвореника из израелских затвора. Уједно захтевамо признање Палестине као пуноправне чланице УН-а!

Секретаријат НКПЈ,

08. 12. 2017.