СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 100. ГОДИШЊИЦЕ ВЕЛИКЕ ОКТОБАРСКЕ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) имају велику част и задовољство да Вас позову на обележавање великог јубилеја – 100. година „Црвеног октобра“!

Поводом једног века од Велике октобарске социјалистичке револуције организоваћемо Свечану академију 07. новембра с симболичним почетком у 19:17 часова у Београду, у свечаној сали хотела „Асториа“ који се налази на адреси Милована Миловановића 1, на Савском тргу, преко пута Главне железничке станице.

Предвиђен је богат културно-уметнички програм, музички наступи и рецитације прогресивне револуционарне поезије, пројекције документарног и филмског материјала којим ћемо представити хронологију догађаја из октобра 1917. уз политичке говоре, поруке интернационалистичке солидарности, реферате и оцене важности и актуелности „Црвеног октобра“, његовог одјека на нашем подручју, инспирацији и подстреку који је имао и има у прогресивној борби народа наше земље и целог света. Уз послужење и добру атмосферу која се извесно очекује, специјалне госте и представнике амбасада прогресивних земаља, Свечана академија ће бити лепа прилика и повод за дружење које не треба пропустити!

Улаз на Свечану академију је слободан.

СЛАВА ВЕЛИКОЈ ОКТОБАРСКОЈ СОЦИЈАЛИСТИЧКОЈ РЕВОЛУЦИЈИ!

РАДНИ НАРОДЕ У НОВЕ ПОБЕДЕ!

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд 21.10.2017.