СЛАВА ДРУГУ МИЛЕНКУ ТОНЧИЋУ

С огромним болом и жаљењем, обавештавамо чланове и симпатизере Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и јавност да је 24. септембра смрт из наших редова истргла члана Секретаријата и дугогодишњег борца и активисту наше Партије, друга Миленка Тончића.Друг Миленко је рођен 1932. године. За време Другог светског рата, иако још увек дечак, друг Милеко је као партизански курир у Црној Гори дао свој допринос Нардноослободилачкој борби у којој му је учествовала читава фамилија. Одмах по окончању Другог светског рата, активно је учествовао у обнови земље, где се прегалништвом истакао и постао командант радних акција. Паралелно, активан је био и у политичком раду у СКОЈ-у. Своју каријеру наставља у Југословенској народној армији, на позицији радиотелеграфисте и подофицира за везе. Током службовања у Пожаревцу доживео је тешку несрећу и повреду на раду после које је преживео али остао слеп на једно око. Због ове несреће превремено се пензионисао, али је остао активан у многим друштвеним и привредним организацијама.

Био је дугогдишњи члан наше Партије у којој је у позном добу свог живота новом енергијом и срчаношћу наставио борбу. Миленко је био борац целог живота, и то пре свега борац за правду и социјализам. Иако у озбиљним годинама својом посвећеношћу, енергијом и марљивошћу био је пример и многим знатно млађим другарицама и друговима. Због одговорности, и поузданости у Централном комитету и Секретаријату НКПЈ обављао је низ важних административних дужности и задатака све до само неколико месеци пре смрти. Био је најредовнији и најпосвећенији дежурни у седишту НКПЈ у Београду, како у Немањиној улици, тако и на новој локацији у Устаничкој. Памтићемо га као верног и доброг друга, благог човека, али пре свега као поштеног, марљивог и посвећеног комунисту.

Сахрана друга Тончића одржаће се у среду 27.09.2017. у 13.30 часова на Новом гробљу у Београду.

У четвртак 28. септембра с почетком у 17 часова биће одржана комеморација у просторијама НКПЈ у Устаничкој 17 у Београду.

Нека је вечна слава и хвала другу Миленку Тончићу!

Секретаријат НКПЈ,

Београд,

26.09.2017.