СОЛИДАРНИ С ВЕНЕЦУЕЛОМ! СВИ СМО МИ ВЕНЕЦУЕЛА!

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) вас позивају да у суботу 16. септембра у 16 часова узмете учешће у скупу солидарности с Венецуелом на Тргу Републике у Београду.Скуп организује Мрежа интелектуалаца, уметника и друштвених покрета за одбрану човечанства – огранак за Србију, поводом обележавања Светског дана солидарности с Венецуелом. Скупу ће се обратити, поред осталих, амбасадорка Венецуеле у Србији, другарица Диа Надер Де Ел Андари, као и представник наше Партије.

У саопштењу које је поводом организације овог скупа издала амбасада Боливарске Републике Венецуеле, између осталог се истиче да је Венецуела нападнута са свих страна и да се народ Венецуеле јуначки бори да очува мир, независност и суверенитет. Искрено пријатељство, љубав и подршка коју народ Србије пружа Венецуели за Венецуеланце је непроцењива, јер је народу којем прете лишавањем слободе и страном интервенцијом солидарност других народа преко потребна. Без ње су препуштени на милост и немилост сила које гледају само сопствене интересе и није их брига колико ће деце гладовати, колико ће људи живети у беди и ропству, колико ће нас изгубити своје вољене и колико ће нараштаја трпети због незајажљиве похлепе империјализма.

Венецуелански командат, чувени Уго Чавез је говорио „Љубав се љубављу враћа“. У то име, амбасада Венецуеле вас од свег срца позива да заједно истрајемо и подржимо Светски дан солидарности с Венецуелом.

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

12. 09. 2017.