ДАЉЕ РУКЕ ОД РАДНИЧКОГ ТРИБУНА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује гнусне и срамне претње које су на друштвеним мрежама изречене на рачун друга Жељка Веселиновића, председника Удружених синдиката Србије “Слога” и тражи од надлежних да открију и процесуирају починиоца.То уопште не би требало да буде проблем јер је УСС “Слога” доставила податке о особи која је претила породици друга Веселиновића. Очито да је реч о присталици владајуће Српске напредне странке из редова такозваних “ботова” чији је задатак да на друштвеним мрежама опањкавају и блате сваког ко се противи ретроградној политици те про-империјалистичке буржоаске странке. Треба нагласити да је хајка на Веселиновића од стране “ботова” стартовала истог оног тренутка када су се на њега окомили про-режимски буржоаски медији. Друг Веселиновић је већ годинама на мети про-режимских буржоаских медија, “ботова” , капиталистичких интересних група и других реакционара. Разлог за ту хајку на друга Веселиновића је то што је он доследни борац против Вучићевог режима и капиталистичке експлоатације, заговорник истинске социјалне правде и вођа најборбенијег синдиката у Србији УСС “Слога”.

НКПЈ изражава солидарност и разумевање за ситуацију у којој се друг Веселиновић нашао нарочито због чињенице да су у више наврата и кадрови Партије и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) били мета напада разноразних ретроградних елемената.

НКПЈ онима који су претили другу Веселиновићу као и онима који су се дрзнули да ударе на кадрове Партије и СКОЈ-а поручују да је њихова прљава замисао доживела пораз јер борце за социјализам ништа не може уплашити. Наша борба ће се окончати победом радног народа а снаге мрачњаштва биће послате на сметлиште историје.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

9. септембар 2017. године