СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПАРТИЈЕ

У сусрет 30. јуну, дану када је 1990. основана Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ), одржан је свечани скуп у просторијама НКПЈ у Београду.Ово је била прилика да се подсетимо досадашњих борби и бораца Нове комунистичке партије Југославије, која траје и бори се у сложеним околностима, али без икаквих дилема по питању линије доследног марксизма-лењинизма и пролетерског интернационализма.

Дан Партије у години када се обележава стогодишњица Велике октобарске социјалистичке револуције не остаје потпуно засењен великим јубилејом. Скуп који смо одржали и академије које одржавамо поводом важних датума у години имају истакнуто место у календару сваког комунисте наше домовине, и важанорганизациони значај у раду наше Партије.

Ово је посебно истакао Генрални секретар, друг Александар Бањанац у свом обраћању, у ком је такође изнео и опште оцене и критике ситуације у земљи, поводом новооформљене проимперијалистичке Владе Србије, бруталне пљачке и уцењивања малинара, поводом генералног штрајка радника Фијата који наша Партија поздравља, и других важних тема. Бањанац је позвао чланство и симпатизере да узму учешће на протестном скупу против рехабилитације Милана Недића у понедељак 03. јула у 10 часова испред Вишег суда у Београду.

Живела Нова комунистичка партија Југославије!

Секретарјат НКПЈ,

Београд,

30. јун 2017.