ОДРЖАН ПРОТЕСТ МАЛИНАРА У АРИЉУ

Након обарања цене малине на дупло нижу од минималне исплатљивости јуче су у Ариљу малинари одржали протест на коме су најавили да ће уколико се не врати одржива цена уследити радикалније мере.

Продаја малине је основни извор прихода у Западној Србији и уништавање ситног и средњег произвођача у том делу земље ће довести до другог таласа исељавања и уништавања Западне Србије након деиндустријализације која је представљала први талас.

Испред пожешких малинара окупљенима се обратио Александар Ђенић, први секретар СКОЈ-а, који се на породичном имању у близини Пожеге заједно са својом породицом бави узгојем малине. У свом обраћању Ђенић се осврснуо на детаље око начина обарања цене малине као и на повезаност свега што се данас дешава са деиндустријализацијом.

Важно је напоменути да су малинаре подржали студент и радници. Први секретар Студентског фронта, Милан Петковић и члан секретаријата СКОЈ-а, као и представници Удружених синдиката Србије “Слога” су се обратили окупљенима и дали подршку чиме смо показали да су сви угрожени слојеви становништва удружени у борби против експлоататорске власти. Милан Петковић је говорио о повезаности стандарда становништва земље са стандардом студената и рекао како ће Студентски фронт на свим универзитетима где има своје базе дати подршку малинарима.

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

18. 06. 2017.