НОВА ПРЕМИЈЕРКА ГЛАСНОГОВОРНИК СТРАНОГ КАПИТАЛА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) истиче да одлука Александра Вучића, председника Србије да за мандатара нове Владе предложи Ану Брнабић демонстрира његову сервилност према интересима крупног капитала, првенствено америчког.Да је Ана Брнабић гласноговорник интереса страног капитала неспорна је чињеница. Пре него што је постала министарка за државну управу и локалну самоуправу била је директорка америчке компаније Континентал винд која је планирала да у Србији подигне ветропарк и Електропривреди Србије (што је иначе омогућила буржоаска држава) продаје струју по скупљој цени што повећава износе рачуна које плаћају грађани. Такође, она је председница Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој – НАЛЕД, лобистичке послодавачке организације у којој главну реч води Америчка привредна комора у Србији. Та комора је међу радништвом Србије озлоглашена као главни иницијатор доношења анти-радничког и анти-народног Закона о раду против кога је својевремено устала целокупна прогресивна јавност.

Александар Вучић као председник и Ана Брнабић као премијерка наставиће да воде политику сарадње са западним империјализмом који је окупирао јужну српску покрајину Косово и Метохију, прикључења Србије тамници народа Европској унији чији је једини циљ да богати буду још богатији а сиромашни још сиромашнији, приватизације, ликвидације бројних предузећа, дуалног образовања којим се деца претварају у јефтину радну снагу, сарадње са лихварским међународним финансијским организацијама и спровођења низа других мера у корист крупног капитала. Таква политика је погубна за радни народ Србије и НКПЈ јој се супротставља свим легалним политичким средствима борбе и поручује да Вучићев режим са свим својим буржоаским коалиционим партнерима што пре треба да падне са власти. Такође је сасвим јасно да је буржоаска про-империјалистичка опозиција подједнако реакционарна колико и режим те никако не може представљати алтернативу актуелној Влади на челу са Аном Брнабић.

Само уједињеним фронтом, радници, студенти, сељаци, самозапослени, незапослени, омладина, пензионери и поштена интелигенција истичући своје праведне социјалне захтеве могу да се изборе за бољи живот и победе буржоаски про-империјалистички режим Александра Вучића, подједнако реакционарне буржоаске про-империјалистичке опозиционе странке и израбљивачки капиталистички систем.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

16. јун 2017. године