СОЛИДАРНОСТ СА НАРОДОМ КУБЕ И ВЕНЕЦУЕЛЕ!

НКПЈ и СКОЈ су се прикључили голобалној акцији солидарности са народима Кубе и Венецуле. Сваког 17. у месецу је интернационални дан подршке Куби против економске блокаде.
Овог месеца, због све већег атака на Венецуелу, кубански народ је позвао да се поред солидарности са Кубом, прогресивне снаге у свету солидаришу и са народом Венецуеле. НКПЈ и СКОЈ су се одазвали овој акцији и испред Америчког кутка у Београду смо развили паролу “YANKEES – END OF THE BLOCKADE OF KUBA – HANDS OFF VENEZUELA”!

Подсећања ради, Амерички кутак се налази у згради Дома омладине и његова улога је да пропагира политику америчког империјализма. Ова злогласна институција, уз Америчку амабасаду у Београду, представља перјанцу спровођења америчке политике у нашој земљи.

Овом симболичном акцијом, наша Партија и наш омладински Савез су наставили традицију подршке укидању блокаде овој социјалистичкој земљи, а уједно смо наставили и традицију солидарности са народом Венецуеле, сестринском Комунистичком партијом Венецуеле и прогресивном влашћу на челу са председником Николасом Мадуром у борби против америчког империјализма.

Јенки прекините блокаду Кубе!

Јенки даље руке од Венецуеле!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Секеретарија Савеза комунистичке омладине Југолавије. Београд,

17.05.2017.