ЗЛОЧИНЕ ЧИНИЛИ ОКУПАТОРИ А НЕ ПАРТИЗАНИ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) истиче да откривање Спомен обележја Подунавским Швабама представља још један покушај прекрајања историје у Другом светском рату и бацање љаге на часну Народно-ослободилачку борбу југословенских народа, међу њима и српског.НКПЈ жали сваки невино изгубљени живот у НОБ-у, па тако и свих немачких цивила у Војводини и Славонији, али са гнушањем одбацује безочне лажи да је у Бачком Јарку постојао „концентрациони логор“ у коме је због наводног „мучења и изгладњивања умрло 7.000 немачких жена и деце“. Тај бестидни покушај блаћења народних власти из периода постојања наше социјалистичке домовине Југославије је очит пример историјског ревизионизма који има јасне антикомунистичке корене како код владајуће буржоазије у Берлину тако и код оне у Београду.

Народне власти социјалистичке Југославије никада нису репресирале ниједног невиног Немца а нарочито не жене и децу. Заслужена казна је сустигла само издајнике немачког народа и Југославије такозване „културбундовце“ који су се прикључили нацистичком окупатору. Многи од њих су били припадници злогласне СС јединице „Принц Еуген“ чувене по бројним зверствима. Клевете на рачун партизанског покрета који је наводно убијао и мучио немачке цивиле је замена теза у којој се жртва покушава начинити злочинцем.

Чињенице говоре да је највећи број војвођанских Немаца побегао након повлачања наци-фашистичког окупатора. Сви они који су остали а нису учествовали у окупацији и окрвавили руке су наставили у миру и слободи да живе у социјалистичкој Југославији. Имовина им није одузимана, то је био случај само са онима који су служили окупатору. Фабрике и приватна предузећа истина јесу национализовани уз накнаду, немачким капиталистима држављанима Југославије, али не зато што су били Немци већ зато што су били класни непријатељи и богатили су се експлоатацијом туђег рада. Иста судбина је задесила и српске и све друге капиталисте који су пре Другог светског рата драли кожу са леђа пролетаријата. Иако је један део Немаца у Војводини и Југославији пришао нацистичком окупатору , најпоштенији и највећи синови немачког народа су се против окупатора и фашиста борили у славном партизанском одреду „Ернест Телман“ који је био искључиво састављен од етничких Немаца. Они који су преживели рат уживали су велико поштовање и благодети социјализма.

НКПЈ истиче да је ово само један у низу покушаја историјског ревизионизма из периода Другог светског рата али да без обзира на све клеветничке покушаје славна Народно-ослободилачка борба неће бити окаљана. Истина је само једна, а то је да су једини ослободиоци у Другом светском рату на овим просторима били југословенски партизани те да они нису чинили било какве злочине већ су се борили и победили оне који су то бестидно чинили.

Стоп историјском ревизионизму!

Слава неокаљаном југословенском партизанском покрету!

Слава партизанском одреду „Ернест Телман“!

Слава свим палим немачким партизанима!

Живела заједничка борба радничке класе Србије и Немачке!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

7. мај 2017. године