ДРУГАРИЦА НАЂА ПАВЛИЦА УЧЕСНИЦА НА ТРИБИНИ О ИЗБОРИМА

Чланица секретарија НКПЈ и СКОЈ-а, другарица Нађа Павлица, била је учесница трибине „Мало вероватни избори: мисије и визије парламентарних избора“ која се одржала у културном клубу „Рекс“ у Београду.

Поред другарице Павлице, у дебати су учестовали активисти са левог и десног полтичког спекетра, Зоран Петаков, Владан Глишић, Драгомир Олујић и Дарко Стојановић. Учесници трибине су расправљали да ли су за, или су против парламентарне политичке борбе.

Другарица Павлица је истакла да НКПЈ жели да користи парламентарну борбу као своју говорницу како би наши ставови допрли до широких маса, али да парламентарну борбу морају да прате свакодневне политичке активности. Она је истакла да садашњи дискриминаторски политички систем спречава комунистима и другим прогресивним снагама да учествују на изборима и да омогућава само онима који имају паре да учествују. Изборни закон као што је у нашој земљи не постоји нигде у Европи.

Такође, другарица Павлица је истакла да се наша партија бори за промену власничке структуре над средствима за производњу, а како ће се они остварити зависиће од историјских околнности.

Она је у закључним разматрањима истакла да је наша партија подржавала јединог прогресивног кандидата на предстојећим председничким изборима, председника Удружених синдиката Србије ,,Слога“, друга Жељка Веселиновића, који је морао да одустане од кандидатуре због високог депозита од 27 милиона динара који мора да се уплати као гарант да у случају освајања мање од 1% те паре остану као залог држави и због саботирања од стране проимперијалистичког режима и немогућности да се обезбеде нотари, што показује чињеницу да је немогуће да се истински представници народа појаве на изборима под оваквим изборним системом.

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

8.3.2017. године.