СРЕЋАН ОСМИ МАРТ!

Уважене другарице, Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) желе вам срећан Осми март - Међународни дан жена!Мајке, баке, сестре, ћерке, поносне жене, данас је дан којим одајемо пошту свим претходницама у праведној и племенитој борби коју су жене водиле, данашњи дан и његово симболично значење представља подстрек и инспирацију за нову снагу и изазове који данас стоје пред женама у нимало лагодној борби за равноправност, слободу, мир и прогрес, за поштовање и уважавање свега оног што жена јесте.

Жене су у прошлости пружиле херојски допринос у свим праведним борбама које су народи водили за споменуте идеале, а у нашој домовини њихов је допринос био посебно важан у нашој Народноослободилачкој борби и социјалистичкој револуцији којим је наше друштво направило гигантске искораке ка будућности.

Данас жене у Србији и широм бивше Југославије деле судбину те земље и њеног народа, те су се њихова изборена права срозала испод нивоа на ком су била пре више деценија. Постоје тенденције и снаге у друштву које би тај ниво да врате и више векова уназад. Убеђени да ће наша жена показати храброст и одлучност које су је увек красиле и да ће стати на пут пропадању и назадовању, упућујемо ватрен револуционарни поздрав!

Срећан Осми март!

Секретаријат НКПЈ,

Секретријат СКОЈ-а,

08. март 2017.