ПРОТЕСТНИ СКУП ПРОТИВ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ НЕДИЋА

НКПЈ и СКОЈ су протестовали против рехабилитације издајника српског народа Милана Недића. И данашњом, као и претходним активностима, послали смо јасну поруку – рехабилитација издајника не сме и неће проћи.Још један у низу протеста против рехабилитације Милана Недића, одржан је данас 20. 02. 2017. испред Вишег суда у Тимочкој 15. Овим, као и претходним скуповима, изражавамо протест против срамног покушаја рехабилитације фашистичког квислинга Милана Недића. На протесту су се певале партизанске песме, ношена су комунистичка обележја, и на достојанствен начин смо послали своју поруку. Сматрамо да је рехабилитација Недића наставак сарадње са окупатором, и да они који ову рехабилитацију подржавају, директно подржавају и окупацију наше земље.

С друге стране, групација од неколико хулигана, поново је носила законом забрањена фашистичка обележја. Државни органи ни овога пута нису реаговали, већ су штитли хулигане. Поред истицања својих обележја која би морала да буду одузета а они који их истичу приведени закону, међу неколицином присталица фашистичких идеја и рехабилитације Милана Недића,

Подсећамо да је ово само једна у низу акција које ће НКПЈ и СКОЈ спровести у циљу спречавања срамне рехабилитације. Оштро се супротстављамо прекрајању историје, стављањем четника, а затим и недићеваца у исти кош с онима који су заиста бранили земљу од окупатора.

Рехабилитација издајника неће проћи!

Смрт фашизму – слобода народу!

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

20. 02. 2017.