ODRŽAN SKUP PROTIV PRIVATNIH IZVRŠITELJA U ORGANIZACIJI NKPJ i SKOJ-a - KOMUNISTI PREDALI PISMO VUČIĆU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) su organizovali skup u petak 14. februara protiv privatnih izvršitelja ispred zgrade Predsedništva Srbije.


Na skupu, od Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, poznatog po tome što apeluje na nadležne da se bogatim povlašćenim pojedincima reprogramiraju dugovanja i spreče prinudna izvršenja, tražili smo da se založi da se štetočinska profesija privatnih izvršitelja u celosti likvidira.

Pismo sa takvim zahtevom smo uručili predsedniku Vučiću a ono je sadržalo i protest zbog toga što je urgirao da se odobri reprogram dugovanja predstavnicima buržoazije, pevačici Nadi Topčagić i njenom mužu, dok se nikada nije založio da se dugovi reprogramiraju pripadnicima radničke klase i sirotinji, kao ni domaćim preduzećima kojima se pleni imovina za zahtev lihvarskih banaka. Na taj način Aleksandar Vučić je demonstrirao dvostruke aršine i pokazao da je servis interesa domaćeg i stranog kapitala a ne radnog naroda Srbije.

Na skupu su se prisutnima obratili Generalni sekretar NKPJ, drug Aleksandar Banjanac i Prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić.

Video sa skupa možete pogledati na sledećem linku: video sa skupa

Fotografije sa skupa možete pogledati na sledećem linku: fotografije sa skupa

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

14.02.2020.