IZ ŠTAMPE IZAŠAO 8. BROJ „NOVOG KOMUNISTA“

Drage drugarice i drugovi, s zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je tačno na 102. godišnjicu Velike oktobarske socijalističke revolucije iz štampe izašao 8. broj „Novog komunista“ organa Centralnog komiteta Nove komunističke partije Jugoslavije.

Sadržaj ovog izdanja Novog komunista prenosi Vam stavove NKPJ o najkrupnijim temama, poput našeg stava u suštinskoj vezi s predstojećim izborima, naslovljenom parolom jedne od naših skorijih kampanja – „Ni Vučić ni DOS već narodni front“, kao i našeg viđenja najnovijeg razvoja dešavanja na Kosovu i Metohiji.

O institucionalnim napadima na prava radnog naroda u Srbiji pišemo u tekstovima o agencijskom zapošljavanju i o dopunama i izmenama zakona o izvršiteljima, a tu je i tekst o odbrani Starog savskog mosta, jednog od simbola antifašizma u Beogradu i Srbiji.

Posebnu pažnju u ovom broju posvetili smo temi ekoloških problema koji su postali jedna od najvažnijih političkih paradigmi u međunarodnoj politici, a tekst koji smo tome posvetili razgolitio je suštinu ovog problema o čemu su ukazivali još i klasici naučnog socijalizma.

Doduše ovo izdanje Vam donosi nešto skromnije obrađene aktuelne teme iz međunarodne borbe komunista, a razlog je činjenica da je na uštrb tome pažnja posvećena dodatno nekolicini velikih jubileja koje smo obeležili ove godine – 100 godina od formiranja Socijalističke radničke partije Jugoslavije (komunista), preteče KPJ, 100 godina od formiranja Treće Internacionale – Kominterne, 100. godina od formiranja SKOJ-a, 75 godina oslobođenja mnogih mesta u Srbiji, kao i tragičnoj godišnjici, 20. od NATO agresije na našu zemlju.

Na kraju tu je izveštaj s ovogodišnjeg sastanka komunsitičkih i radničkih partija sveta održanog krajem oktobra u Turskoj, kao i sa skupa mladih komunista u Beogradu, koji je ugostila naša omladinska organizacija SKOJ, a na kom je učešće uzelo preko 30 delegata iz svih krajeva Evrope na šta smo posebno ponosni.

„Novi komunist“ možete preuzeti u svim partijskim organizacijiama, naručiti putem mejla: int_nkpj@yahoo.com

ili naručiti preko telefona:

0616769577 (dostava poštom ili pouzećem).

Posebno podsećamo da je svaki član CK NKPJ u obavezi je da kupi najmanje 5 primeraka „Novog komunista“.
Sekretarijat NKPJ,

Beograd,

07.11.2019.