NKPJ OSUĐUJE NOVE IMPERIJALISTIČKE PRITISKE NA KUBU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najsrdačnije čestita narodu bratske, socijalističke, Kube 26. jul - Dan nacionalnog ustanka.


NKPJ ponavlja svoje nepodeljene simpatije prema herojskom narodu Kube koji se decenijama suočava sa pritiscima svih vrsta od strane imperijalističke politike SAD-a i njenih saveznika.

NKPJ najodlučnije osuđuje sve mere brutalnog, specijalnog, ekonomskog rata protiv Kube koje je administracija predsednika Donalda Trampa dodatno intenzivirala, sa ciljem slabljenja kubanske ekonomije.

Koristeći najbesmislenije izgovore američka administracija pristupila je novoj etapi pritisaka na Kubu pooštravajući necivilizacijske sankcije nametnute Kubi pre nekoliko decenija. To su nesumljivo najbrutalnije i najduže sankcije koje su ikada uvedene jednoj zemlji i njenom narodu.

Uprkos svim izlizanim floskulama "o zaštiti ljudskih prava i vladavine demokratije" jasno je da je cilj svih pritisaka i akcija protv Kube uvek samo jedan - rušenje suvereniteta i integriteta socijalističke Kube, te njeno vraćanje u okrilje SAD na način koji je to Kuba bila pre 1959. godine.

Verujemo u snagu i jedinstvo kubanskog naroda i izražavamo punu solidarnost i podršku Revolucionarnoj vladi Kube na čelu sa Predsednikom Migel Diaz Kanelom, uvereni da će istrajnost i jedinstvo, svih Kubanaca i ovog puta biti jače od svih imperijalističkih pritisaka i pokušaja slamanja Kubanske revolucije.

Viva Cuba Libre!

Viva la Revolucion Cubana!

Viva Cuba Socialista!

Sekretarija NKPJ,

26.07.2019.