60. GODIŠNJICA KUBANSKE REVOLUCIJE

Povodom jubilarne 60. godišnjice Kubanske revolucije, koja se obeležava 01. januara, Nova komunistička partija Jugoslavije uputila je čestitke na adresu Ambasade Kube u Beogradu.


AMBASADI KUBE

NJEG. EKSELENCIJI AMBASADORU DRUGU

GUSTAVU TRISTU DEL TODU

Poštovani i uvaženi,

U ime Nove komunističke partije Jugoslavije i u svoje lično ime upućujem hrabrom i bratskom narodu herojske Kube srdačne čestitke povodom 60 godina Revolucije.

Godina koja ostaje iza nas bila je za ceo svet izuzetno složena i turbulentna. Ekonomska kriza, politička previranja, jačanje desničarskih autoritativnih režima, ratovi, produbljivanje socijalnog jaza između sve siromašnijih i sve bogatijih samo su neki od otvorenih rana koje će nas nažalost pratiti i u narednoj godini.

Ekonomski rat i blokada protiv Kube se nastavljaju, ali Kubanski narod i pored iskušenja kroz koje je prošao u godini na izmaku stoji ponosno i čvrsto uveren da je od svakog oružja snažnija ideja i ljudski duh čeličen kroz decenije Kubanske Revolucije.

Uvereni smo da ćete kroz bure vremena izaći još snažniji, da će promene koje su pokrenute kroz predlog novog Ustava, kroz jačanje socijalnih osnova Revolucije i narodnog upravljanja još više ojačati prometejsku viziju Revolucije komandanta Fidela Kastra. Verujemo da nećete ponoviti katatrsofalne greške SSSR-a i točak istorije vratiti unazad.

Verujemo da će se odnosi Kube i Srbije i dalje razvijati u duhu prijateljstva i obostranog razumevanja, u duhu solidarnosti i povećane trgovinske, kulturne i naučne razmene.

Vama lično i svim zaposlenima u diplomatskoj misiji Kube u našoj zemlji želimo porodičnu i ličnu sreću i dalje uspehe u radu.

Za NKPJ,

Generalni sekretar,

Aleksandar Banjanac, s.r.

Beograd,

01.01.2019.