NKPJ ČESTITALA USPEHE NA LOKALNIM IZBORIMA KOMUNISTIČKOJ PARTIJI SLOVAČKE

Nova komunistička partija Jugoslavije uputila je čestitke Komunističkoj partiji Slovačke povodom uspeha postignutim na nedavno završenim lokalnim izborima u ovoj zemlji.


KSS je uspela da nastupajući samostalno i u nekoliko koalicija osvoji ukupno 60 poslaničkih mesta u lokalnim parlamentima širom Slovačke, kao i nekoliko lokalnih predsedničkih pozicija. Ovo je zadivljujuć uspeh u uslovima kada se KSS, kao i mnoge komunističke partije širom bivšeg socijalističkog bloka, nalazi u teškom materijalnom položaju, medijskoj satanizaciji socijalističke prošlosti i komunističke ideologije uopšte. U prilog složenosti političke situacije u Slovačkoj i raširene antikomunističke histerije ide i činjenica da slovački parlament čine i 14 poslanika neofašističke partije Narodna partija-naša Slovačka.

NKPJ je izrazila uverenje "da su ovo samo prvi uspešni koraci u daljem radu i izgradnji jače KSS" i da veruje da "KSS neće napraviti greške koje su mnoge Partije počinile, a čine i danas, pretvarajući se u birokratizovane skupine koje svoje ličine interese stavljuju iznad interesa širokih narodnih masa".

"Svesni smo svih teškoća u radu koje pogađaju sve KP na prostoru bivšeg socijalističkog bloka u Evropi", poručila je NKPJ, dodajući da "izražavamo nadu da ćemo u budućem periodu raditi na jačanju međusobnih veza, razmeni mišljenja i iskustava".

Proletári všetkých krajín, spojte sa!

Sekretarijat NKPJ,

Beograd,

24.11.2018.