BESTIDNA MANIFESTACIJA FALSIFIKATORA ISTORIJE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije protestuje protiv održavanja bestidne manifestacije u Lisičijem potoku u Beogradu pod nazivom “Pomen nevinim žrtvama komunističkog terora”.


U subotu 03. novembra, reakcionarni kvaziintelektualni antikomunistički orijentisani falsifikatori istorije održali su skup posvećen potpuno izmišljenom “ streljanju više hiljada građana Beograda bez suđenja” nakon što je grad oslobođen od nacističkog okupatora i domaćih izdajnika u oktobru 1944. Reč je o nastavku sramne politike istorijskog revizionizma vezane za dešavanja u Drugom svetskom ratu i jeftinom i priglupom pokušaju da se zemlja socijalne pravde i istinske slobode, SFR Jugoslavija, lažno prikaže kao period “diktature i terora”. Iza ove incijative koja zaslužuje samo prezir i gađenje stoji reakcionarno udruženje pompeznog i smešnog imena “ U ime naroda za slobodnu Srbiju” čiji je jedan od čelnika neuki istoričar Srđan Cvetković, organizator lažljive izložbe o navodnim “komunističkim zločinima” 2014. godine u Beogradu, koja je zgrozila progresivnu i slobodoljubivu javnost, sramno priređene u Istorijskom muzeju Srbije. Podsećanja radi, NKPJ i njena omladinska organizacija, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) organizovale su tom prilikom demonstracije na Trgu Marksa i Engelsa u Beogradu u vreme otvaranja te užasne i falsifikatorske izložbe.

Isti revizionistički i antikomunistički falsifikatori okupili su se u subotu u Lisičijem potoku kako bi, neuspešno naravno, pokušali u negativnom svetlu da predstave slavnu Komunističku partiju Jugoslavije i partizanski pokret koji su oslobodili našu zemlju od naci-fašističke okupacije i izgradili bolje i pravednije društvo oličeno u SFRJ. Između ostalih, na tom drskom i sramnom skupu prisutni su bili reakcionarni književnik Matija Bećković, predstavnica propale pobeguljske dinastije princeza Jelisaveta Karađorđević kao i čelnici nazadnog Pokreta obnove kraljevine Srbije.

Naravno da su sve tvrdnje iznesene na tom skupu laž i prevara. Naravno da komunisti i partizani nisu ubijali, hapsili i mučili nevine građane. Zaslužena kazna, nakon suđenja koja su bila javna, zadesila je sve one koji su izdali svoju zemlju i služili naci-fašističkom okupatoru odgovornom za brojne zločine prema Jevrejima, Romima, antifašistima, patriotama i komunistima. Cilj je da se sakriju istinski zločini naci-fašističkih kolaboracionista, četnika, nedićevaca i ljotićevaca a da se za navodni teror optuži slavna i pravdoljbiva partizanska vojska, jedina koja je osuđivala sopstvene pripadnike na streljanje zbog silovanja i krađa.

NKPJ prljavim falsifikatorima poručuje da bez obzira koliko se trudili njihova lažljiva kampanja neće niti može dati bilo kakve rezultate a od Vlade Srbije traži da odmah prekine sa finansiranjem i rasformira Komisiju za tajne grobnice ubijenih posle 12. sepetembra 1944. osnovane 2009. godine a na čijem čelu je dokazani primitivni antikomunista i istorijski revizionista Srđan Cvetković.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

04. 11. 2018.