NKPJ i PRCF: MAKRON I VUČIĆ TLAČITELJI NARODA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Pol komunističkog preporoda Francuske (PRCF) osuđuju posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, kao novi pritisak zapadnog imperijalizma na Srbiju generalno, i francuskog, konkretno.


Od Srbije imperijalisti zahtevaju dosledno sprovođenje "reformi" pogubnih po radne ljude Srbije, "reformi" koje odgovaraju jedino interesima stranog i domaćeg kapitala. Taj pritisak na Srbiju je proizvod volje multinacionalnog kapitala zemalja Evropske unije i, u prvom redu, nemačkog imperijalizma.

Buržuaski, pro-imperijalistički režim Aleksandra Vučića, je dokazani verni sluga zapadnih imperijalista, pa tako naravno i francuskih. Najmanje mu je do interesa radnog naroda Srbije i Francuske. Vučić je u prvom redu boravio u poseti Francuskoj na poziv Makrona da bi od Srbije imperijalisti iskamčili priznavanje "nezavisne" marionetske tvorevine Kosova. NATO je okupirao Kosovo i Metohiju zarad interesa krupnog kapitala. Cela ujdurma je zamišljena tako da Srbiju prisile na mirenje sa komadanjem SFRJ, kako bi punopravno pristupila Evropskoj uniji, toj tamnici naroda u sprezi sa NATO, tamnici naroda protiv koje komunisti Francuske i Srbije treba udruženim snagama da vode bespoštednu borbu.

PRCF i NKPJ ističu da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije pod okupacijom zapadnog imperijalizma, te shodno tome zahtevaju neodložno povlačenje snaga NATO sa teritorije te južne pokrajine Srbije.

NKPJ i PRCF podvlače da su i Makron i Vučić buržoaski politikanti jer je njihova politika totalno uperena protiv interesa radnog naroda Francuske i Srbije, shodno računici imperijalističke Evropske unije u kojoj dominira nemački revanšistčki imperijalizam.

PRCF i NKPJ odlučno osuđuju od naroda neprihvaćene mere koje buržuaski Makronov režim sprovodi protiv interesa radnika Francuske, isto kao što osuđuju antinarodne mere buržuaskog režima Aleksandra Vučića koji gazi interese radnika Srbije u svom povlađivanju neoliberalnoj Evropskoj uniji koja mu diktira politiku u funkciji NATO-vske besomučne trke u naoružavanju i osvajačkih ambicija protiv Rusije.

NKPJ i PRCF pozdravljaju radnike Srbije i Francuske u njihovoj veličanstvenoj borbi protiv eksploatacije i porobljavanja naroda!

Dole Makron i Vučić !

Dole njihova antinarodna politika !

NATO, marš napolje sa Kosova – Kosovo je Srbija !

Živelo prijateljstvo radnih ljudi Francuske i Srbije prekaljeno u antifašističkoj oslobodilačkoj borbi protiv Hitlera !

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Internacionalna komisija Pola komunističkog preporoda Francuske

Beograd - Pariz,

23. jula 2018.