SRAMNA POSETA PETRA POROŠENKA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije protestuje potiv zvanične posete Srbiji Petra Porošenka, lidera kijevske hunte u Ukrajini u kojoj buja fašizam, antisemitizam, rasizam, ksenofobija, nacionalšovinizam i stravična tortura prema svima koji se protive grozomornoj politici režima.


NKPJ ukazuje javnosti Srbije da je Porošenko u Srbiju došao potpuno iznenadno, prve informacije o poseti pojavile su se na dan njegovog dolaska a sve sa ciljem kako bi se sprečio organizovani protest antifašista koji bi Porošenku stavili do znanja da nije dobrodošao i solidarisali se sa progresivnim snagama u Ukrajini pod torturom kijevske fašističke hunte. Naime, prema našim zakonima protestni skup je nužno prijaviti nadležnima u policiji najkasnije pet dana pred demonstracije što znači da je NKPJ grubo onemogućena da mobiliše svoje aktiviste i progresivnu javnost te na ulici digne svoj glas protiv posete lidera kijevske hunte Petra Porošenka.

NKPJ podseća da je kijevska hunta na čelu sa Porošenkom rehabilitovala pripadnike banderovskih i drugih ukrajinskih kvinslinških formacija koje su izdale svoj narod i Sovjetski Savez i borile se na strani nacističkog hitlerovskog okupatora u Drugom svetskom ratu. NKPJ izražava protest zbog toga što Aleksandar Vučić, predsednik Srbije tokom sramne posete Porošenka nijednom rečju nije osudio nepravedni rat koji kijevska fašistička hunta vodi protiv naroda Donjecke i Luganske Narodne Republike, zločinačko granatiranje civilnih ciljeva, drska nastojanja kako bi se zvanično zabranio rad Komunističkoj partiji Ukrajine, proganjanje ruskog i pro-ruski orijentisanog stanovništva, ubijanje, prebijanje, hapšenje, otmice komunista, antifašista, antiimperijalista i istinskih rodoljuba širom Ukrajine koji se protive pro-imperijalističkoj politici kijevske fašističke hunte i njenoj drskoj saradnji sa krajnje reakcionarnim neo-nacističkim elementima zadojenim bolesnim idejama hitlerizma, rasizma i antisemitizma.

Vučić je kao predsednik Srbije bio dužan da osudi nedemokratske i fašističke zakone koje je donela kijevska hunta na čelu sa Porošenkom a ne da ga poziva u posetu našoj zemlji. Zabrana sovjetskih i komunističkih simbola u Ukrajini predstavlja zabranu simbola pod kojima je srušen naci-fašizam što je neoprostiva uvreda za sve zemlje koje baštine antifašističku tradiciju, poput Srbije. Sasvim je jasno da Vučić nije izrekao nijednu jedinu osudu na račun kijevske hunte zbog toga što je imperijalistička Evropska unija podržava u potpunosti a isto tako sasvim je jasno da i Vučić i Porošenko sprovode antinarodnu i pro-imperijalističku politiku.

NKPJ izričito zahteva od vlasti u Srbiji da odmah osude sramne nedemokratske i fašističke zakone kijevske hunte i da povuku ambasadora naše zemlje iz Ukrajine otkažu gostoprimstvo diplomatama koji predstavljaju Porošenkov režim u Beogradu i prekinu sve kontakte sa kijevskom huntom. NKPJ zahteva da vlasti Srbije osude zločinačko ponašanje kijevske hunte prema narodu Donjecke i Luganske Narodne Republike kao i svim drugim antifašistički i antiimperijalistički orijentisanim građanima Ukrajine koji ne žele da žive pod fašističkim režimom Porošenka, podržanog od strane zapadnog imperijalizma.

NKPJ koristi i ovu priliku da se solidariše sa svojim sestrinskim organizacijama, Komunističkom partijom Ukrajine, Savezom komunista Ukrajine, narodom Donjecke i Luganske Narodne Republike, svim antifašistima i antiimperijalistima , iskrenim ukrajinskim patriotama u borbi protiv kijevske fašističke hunte i njenih pokrovitelja imperijalističkih Sjedinjenih Amaričkih Država, NATO , Evropske unije i Velike Britanije

Dole sa kijevskom fašističkom huntom!

Porošenko dalje ruke od Komunističke partije Ukrajine!

Fašizam neće proći!

Sekretarijat NKPJ,

Beograd,

04.07.2018.