SRAMNA VOJNA VEŽBA SA NATO U BUJANOVCU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije protestuje protiv zajedničke vojne vežbe koju Vojska Srbije ovih dana u Bujanovcu sprovodi sa zemljama pripadnicima udarne pesnice zapadnog imperijalizma, NATO.


Vojna vežba pod nazivom “Platinasti vuk 2018” u kojoj pored Srbije učestvuje još šest NATO zemalja, među njima i Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija, planirana je da traje do 22.juna.

NKPJ ističe da zajednička vojna vežba sa NATO trupama predstavlja uvredu za sve žrtve zločnačke agresije tog imperijalističkog vojnog saveza na Saveznu Republiku Jugoslaviju kao i za sve istinske rodoljube i antiimperijaliste u Srbiji.

NATO zarad ekspanzionističkih i pljačkaških interesa zapadnog imperijalizma pod okupacijom drži južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju a na njenoj teritoriji je izgradio najveću vojnu bazu na Balkanu, Bondstil.

NATO je mučki i kukavički koristeći brojčanu i tehničku premoć izvršio agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine kako bi je razbio i oteo Kosovo i Metohiju.

NATO je zarad ekspanzionističkih i pljačkaških interesa zapadnog imperijalizma razbio našu domovinu Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju.

NATO sprovodi teror nad slobodoljubivim zemljama, narodima i pokretima širom sveta zarad prljavih i gramzivih interesa multinacionalnog kapitala.

Svaki vid saradnje sa takvom zločinačkom i terorističkom organizacijom predstavlja sramotu za Vojsku Srbije i svi iskreni rodoljubi i antiimperijalisti svaki vid saradnje sa udarnom pesnicom zapadnog imperijalizma odbacuju sa gnušanjem. NATO je neprijatelj Srbije i njegove trupe na njenoj teritoriji nisu dobrodošle!

Stoga NKPJ zahteva od nadležnih u Vojsci Srbije da odmah prekinu sramnu zajedničku vojnu vežbu sa NATO zločincima i ubicama.

NKPJ je 24. marta tokom obeležavanja godišnjice NATO agresije na SR Jugoslaviju proklamovala potpisivanje peticije protiv bilo kakve saradnje i ulaska Srbije u NATO. Potpisivanje peticije, kako na ulicama gradova Srbije tako i onlajn počinje ubrzo a Partija će o tome uskoro konkretnije i detaljnije upoznati javnost. Peticija će nadležnma u Srbiji biti predata 24.marta sledeće godine na godišnjicu NATO agresije.

NKPJ traži od udarne pesnice zapadnog imperijalizma, NATO da odmah prekine okupaciju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije!

NKPJ poziva slobodoljubivi narod Srbije da odbaci svaku saradnju i pristupanje naše zemlje u NATO!

NKPJ poziva slobodoljubivi narod Bosne i Hercegovine i Makedonije da odbaci svaku saradnju i pristupanje tih bivših jugoslovenskih republika u NATO!

NKPJ poziva slobodoljubive narode Crne Gore, Hrvatske i Slovenije da istaknu zahtev za istupanje tih bivših jugoslovenskih republika iz NATO!

NKPJ poziva sve narode Balkana da se ujedine u borbi protiv zapadnog imperijalizma pod parolom “NATO napolje sa Balkana”, jer je to osnovni preduslov da se ostvare istinski mir i sloga na našem poluostrvu!

NATO zločinci nikad dobrodošli!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

12. jun 2018.