MADURO PRESIDENTE

Čestitka Predsedniku Bolivarske Republike Venecuele - Nikolasu Maduru


Poštovani,

Primite iskrene čestitke povodom izbora na mesto predsednika Bolivarske republike Venecuele, uz najbolje želje da odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih građana, kao i da još uspešnije savlađujete sve ekonomske i političke probleme koji na tom putu stoje.

Svesni smo svih problema sa kojima se narod Venecuele susreće i brojnim bitkama kroz koje prolazi sudarajući se sa pokušajima da ponovo postane samo karika u neoimperijalnom lancu "kolosa sa severa". U našem narodu postoji genijalna misao koju je ispevao besmrtni Njegoš: "Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al zube polomi" koja u mnogome opisuje borbu naroda Venecuele danas.

Uvereni smo da ćete na mestu predsednika Bolivarske republike Venecuele nastaviti put komandanta Uga Čaveza i uz jasnu viziju i jaku državničku volju praćenu odgovornošću i posvećenošću u radu, nastaviti da postižete brojne uspehe u rešavanju svih važnih pitanja od značaja za sveobuhvatni napredak domovine Simona Bolivara.

U ime Nove komunističke partija Jugoslavije, Saveza komunističke omladine Jugoslavije i u svoje lično ime želim Vam dalji uspeh u radu, porodičnu i ličnu sreću praćenu dobrim zdravljem.

Aleksanadar Banjanac,

Generalni sekretar NKPJ,

Beograd,

23. maj 2018.